ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: «Γαλάζιες» επιφυλάξεις στον νέο κλιματικό νόμο

Βουλή: «Γαλάζιες» επιφυλάξεις στον νέο κλιματικό νόμο
«Να έχουμε ανοιχτές τις επιλογές του λιγνίτη για να είμαστε ασφαλείς. Γιατί τόση πρεμούρα να κλείσουμε την Πτολεμαΐδα μαζί με άλλα εργοστάσια;», διερωτήθηκε ο βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας INTIME NEWS / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Γαλάζιες» επιφυλάξεις σε βασικές ρυθμίσεις του νέου κλιματικού νόμου εκφράστηκαν στη Βουλή, όπου συζητείται το σχετικό νομοσχέδιο.

Ο Μανούσος Βολουδάκης δεν έκρυψε τις αντιρρήσεις του στην πρόβλεψη για απολιγνιτοποίηση από το 2028 αλλά και την αντικατάσταση των καυστήρων πετρελαίου από το 2025.

«Να έχουμε ανοιχτές τις επιλογές του λιγνίτη για να είμαστε ασφαλείς. Γιατί τόση πρεμούρα να κλείσουμε την Πτολεμαΐδα μαζί με άλλα εργοστάσια;», διερωτήθηκε και εκτίμησε ότι η μετάβαση σε ένα διαφορετικό καθεστώς απ΄αυτό των καυστήρων πετρελαίου προϋποθέτει τη συμμετοχή της κοινωνίας.

«Χρειάζεται να δείξουμε τη φροντίδα της πολιτείας, ώστε να μην αντιληφθούν οι πολίτες την μετάβαση ως πρόσθετο κόστος», υποστήριξε.

Ο νέος κλιματικός νόμος εισάγεται την Τετάρτη προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για να ψηφιστεί την Πέμπτη, οπότε και αναμένονται τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ