ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κριτική στην κυβέρνηση από Κουτσούμπα - Βελόπουλο - Βαρουφάκη για τον κλιματικό νόμο

Κριτική στην κυβέρνηση από Κουτσούμπα - Βελόπουλο - Βαρουφάκη για τον κλιματικό νόμο
ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 και Ελληνική Λύση εξαπέλυσαν σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση INTIME NEWS (Φωτογραφία αρχείου)

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση εξαπέλυσαν στη Βουλή, όπου συζητείται και αύριο αναμένεται να ψηφιστεί ο νέος κλιματικός νόμος, οι αρχηγοί των κομμάτων της ελάσονος αντιπολίτευσης.

«Πάλι τα νοικοκυριά θα πληρώσουν τα σπασμένα» τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος αναφερόμενος στην τροπολογία για την έκτακτη παροχή οικονομικής ενίσχυσης έως 600 ευρώ, επέκρινε την κυβέρνηση ότι κοροϊδεύει τους πολίτες.

«Μετατρέπετε τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος σε νέους φόρους και περικοπές για το λαό, αυτό που πριν πληρώναμε ως καταναλωτές τώρα θα το πληρώνουμε ως φορολογούμενοι», υποστήριξε και συμπλήρωσε ότι ο κλιματικός νόμος έρχεται να μεγαλώσει τον ήδη φουσκωμένο λογαριασμό που πληρώνουν οι εργαζόμενοι.

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε και στις τουρκικές προκλήσεις και σχολίασε ότι την ώρα που η Άγκυρα αμφισβητεί τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, οι σύμμαχοι αδειάζουν την κυβέρνηση, βαφτίζοντας διαφωνίες τις τουρκικές αξιώσεις κι η ΕΕ προτρέπει σε καλύτερη συνεργασία.

Να καταρρίψει η κυβέρνηση τα τουρκικά drones που πετούν πάνω απο το Αιγαίο ζήτησε ο Κυριάκος Βελόπουλος και ζήτησε στοιχεία για την αποστολή οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία, υποστηρίζοντας πως «αδυνατίζουν» την άμυνα της χώρας.

«Θα πάθουμε ό,τι και στην Κύπρο με την μεραρχία. Τα νησιά είναι οι ακρίτες μας. Θα την πληρώσουμε πολύ ακριβά αυτή την πολιτική σας», είπε προς την κυβέρνηση.

«Παλιόχαρτο», χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για τον κλιματικό νόμο ο Γιάνης Βαρουφάκης και εκτίμησε πως ο νόμος αυτός θα καταργηθεί στην πράξη. Όπως είπε, όσο η κυβέρνηση βάζει πλάτες στους στυγνούς ολιγάρχες η κοινωνία δεν θα ενδιαφέρεται για το κλίμα.

Αναφερόμενος στην τροπολογία για το επίδομα ρεύματος και την φορολόγηση των υπερκερδών, ο κ. Βαρουφάκης μίλησε για «επιδοματάκι» στους φτωχούς και αισχρή τροπολογία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ