Γιούνκερ: Η Ελλάδα έχει πετύχει τους στόχους της αξιολόγησης
Η Ελλάδα έχει σχεδόν πετύχει τους στόχους της αξιολόγησης και τη Δευτέρα θα γίνει μια πρώτη συζήτηση για το πώς μπορεί να γίνει το χρέος της βιώσιμο, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
“Βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή στο στάδιο της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος και οι στόχοι έχουν σχεδόν επιτευχθεί”, σημείωσε ο κ. Γιούνκερ σε συνέντευξή του που θα δημοσιεύσουν σήμερα γερμανικές εφημερίδες.
Όπως επεσήμανε ο κ. Γιούνκερ τα οικονομικά στοιχεία είναι καλύτερα από ότι αναμενόταν, ενώ δεν τίθεται θέμα νέου πακέτου βοήθειας και σίγουρα ούτε εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη.
“Με το πρόγραμμα που ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι, μπήκαν τα θεμέλια για να μπει η Ελλάδα σε μακροπρόθεσμα σταθερή οικονομική ανάπτυξη”, ανάφερε και πρόσθεσε πως η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν αποτελούσε επιλογή ήδη από τον περασμένο χρόνο “και δεν αποτελεί ασφαλώς ούτε σήμερα”.
Επιπλέον, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σημείωσε πως τη Δευτέρα στο Eurogroup “θα γίνει μια πρώτη συζήτηση για το πως μπορεί το ελληνικό χρέος να γίνει βιώσιμο”.
SPONSORED
Χριστοδουλίδης στο συνέδριο ΝΔ: «Τα μεγάλα εθνικά θέματα δεν προσφέρονται για πειραματισμούς»
13:09
Πάτρα: Έκτος θάνατος κρατουμένου σε ενάμισι μήνα στις φυλακές Αγίου Στεφάνου - Νεκρός 53χρονος
13:03
Europol: Εξαρθρώθηκε διεθνής σπείρα που πουλούσε πλαστά φάρμακα ως γνήσια για σοβαρές ασθένειες
12:47
Κλείνουν οι σήραγγες των Τεμπών λόγω έργων - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ΑΘΕ
12:43