ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βελόπουλος στη Βουλή: Κράτος - τρομοκράτης η Τουρκία

Βελόπουλος στη Βουλή: Κράτος - τρομοκράτης η Τουρκία
«Την ώρα που μιλάμε το Γιαβούζ κάνει βόλτες στο Αιγαίο! Τι θα κάνετε; Πώς θα απαντήσετε; Κάντε όμως κάτι. Καταρρίψτε ένα τουρκικό drone για να στείλουμε επιτέλους ένα μήνυμα», δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης INTIME NEWS / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Επικρίσεις στην κυβέρνηση, ότι «τα έχει κάνει "σαλάτα" σε όλα τα μέτωπα» άσκησε την Πέμπτη από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Εστιάζοντας στην προκλητικότητα της Άγκυρας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης επέμεινε πως πρέπει η κυβέρνηση να στείλει ένα μήνυμα στη γείτονα, καταρρίπτοντας ένα τουρκικό drone. Αποκάλεσε την Τουρκία κράτος τρομοκράτη την οποία υπερασπίζεται ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Ήρθε η δήλωση του γ.γ.του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, παρουσία του δικού μας πρωθυπουργού: "Κανένας άλλος σύμμαχος δεν έχει υποστεί περισσότερες τρομοκρατικές επιθέσεις από την Τουρκία". Δηλαδή, το κράτος – τρομοκράτη το υπερασπίζεται το ΝΑΤΟ. Υπρρασπίζεται το κράτος που εισέβαλε στο Ιράκ, στην Συρία, στην Λιβύη, στην Κύπρο, το κράτος που και σήμερα ακόμα προκαλεί προβλήματα στην Ελλάδα. Και ο πρωθυπουργός είπε πως, εάν η Τουρκία εισβάλε,ι θα αποτρέψουμε την εισβολή, μίλησε για υπεράσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας και αυτή την ώρα που μιλάμε το Γιαβούζ κάνει βόλτες στο Αιγαίο! Τι θα κάνετε; Πώς θα απαντήσετε; Κάντε όμως κάτι. Καταρρίψτε ένα τουρκικό ντρόουν για να στείλουμε επιτέλους ένα μήνυμα», είπε.

Ο κ. Βελόπουλος με αφορμή τις δηλώσεις της κ. Ζαχάροβα, επιτέθηκε στην κυβέρνηση ότι έκανε εχθρό της τη Ρωσία.

«Κάνατε την Ελλάδα υπ’ αριθμόν ένα εχθρό της Ρωσίας. Ακόμα και η κα. Ζαχάροβα είπε το αυτονόητο, αυτό που ο Έλληνας πρωθυπουργός φάνηκε ότι δεν γνώριζε: «είναι λάθος η σύγκριση της Μαριούπολης με το Μεσολόγγι». Και προειδοποίησε ότι θα υπάρξει απάντηση! Ακολουθείτε εντελώς λάθος πολιτική απέναντι στην Ρωσία και δεν παίρνετε παραδείγματα από τους «συμμάχους» σας τους Ευρωπαίους, οι οποίοι μας επιβάλλουν να μην πουλάμε στην Ρωσία τα ροδάκινά μας, τις τομάτες μας, τα μαρούλια μας, αλλά την ίδια ώρα στην Γαλλία η Renault ανακοίνωσε ότι θα αποσυρθεί από την Ρωσία, αλλά διατηρεί για 6 χρόνια το δικαίωμα να επαναγοράσει τις μετοχές της ρωσικής θυγατρικής της. Εμείς αντίθετα δεν μπορούμε να στείλουμε στην Ρωσία τίποτα με τις κυρώσεις που έχετε επιβάλει», ανέφερε.

Παράλληλα, επέκρινε την κυβέρνηση για τον κλιματικό νόμο που έφερε προς ψήφιση στη Βουλή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ