ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Τσίπρα - Σκρέκα για την ενεργειακή κρίση: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα του κάρβουνου»

Κόντρα Τσίπρα - Σκρέκα για την ενεργειακή κρίση: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα του κάρβουνου»
Phot

Σφοδρή αντιπαράθεση για την ακολουθούμενη από την κυβέρνηση πολιτική για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της ενεργειακής κρίσης είχαν στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κώστας Σκρέκας.

Η δριμεία κριτική του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και οι αναφορές του σε διεφθαρμένο και κοινωνικά ανάλγητο καθεστώς της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν έμειναν αναπάντητες από τον αρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα που εγκάλεσε τον κ. Τσίπρα για λαϊκισμό και απόπειρα μηδενισμού και καταστροφολογίας.

«Σας ενοχλεί που έχουμε πάρει τόσα μέτρα στήριξης για τους πολίτες», ανέφερε στηλιτεύοντας τη ρητορική του.

«Την ώρα του πολέμου κι ενώ γη ζωή των Ελλήνων δυσκολεύει, επέλεξε μια στάση που δεν είναι χρήσιμη για τη χώρα και τους πολίτες, ακολουθώντας τον κακό του εαυτό», σχολίασε ο κ. Σκρέκας και αποκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ «κόμμα του κάρβουνου».

Στις αιτιάσεις του κ. Τσίπρα ότι το μεγάλο άγχος της κυβέρνησης στο ζήτημα της φορολόγησης των υπερκερδών είναι πως θα εμφανίσει λιγότερα με μαγειρέματα για να πέσουν στα μαλακά τα καρτέλ της ενέργειας, ο υπουργός Περιβάλλοντος ανέφερε πως τα υπερκέρδη προκύπτουν μετά από σύγκριση. Είπε ότι η ΔΕΗ έδωσε τις περισσότερες εκπτώσεις και διερωτήθηκε εάν η ΔΕΗ είναι καρτέλ.

«Αν είναι να πάτε στον εισαγγελέα», είπε απευθυνόμενος προς τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Σκρέκας σχολίασε ακόμη, πως ούτε η Ιταλία ούτε η Πορτογαλία έχουν φορολογήσει τα υπερκέρδη και πως οι πολίτες εκεί πληρώνουν το ρεύμα 60% πιο ακριβά.

«Υπήρξε άλλο κράτος που είχε τη βούληση να το κάνει; Η Ελλάδα θα είναι η πρώτη που θα πάρει λεφτά από τα φορολογηθέντα υπερκέρδη», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ