ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου για επεισόδια στο ΑΠΘ: Θέλουμε ένα Πανεπιστήμιο χώρο εκπαίδευσης ή άντρο ανομίας;

Οικονόμου για επεισόδια στο ΑΠΘ: Θέλουμε ένα Πανεπιστήμιο χώρο εκπαίδευσης ή άντρο ανομίας;
«Οι αστυνομικές δυνάμεις ασκούν τη νόμιμη βία που προβλέπεται» απάντησε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη στην κριτική της αντιπολίτευσης INTIME/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Κριτική για τα σημερινά επεισόδια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης δέχθηκε στη Βουλή η κυβέρνηση με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, να αναφέρει ότι η βιβλιοθήκη θα γίνει και ότι «ο χώρος που θεωρείται άβατο θα πάψει να είναι».

«Οι αστυνομικές δυνάμεις παρέχουν συνδρομή στις πρυτανικές αρχές για την ανέγερση της βιβλιοθήκης στο Πανεπιστημιακό ίδρυμα και ασκούν τη νόμιμη βία που προβλέπεται, προκειμένου να φέρουν σε πέρας το έργο», είπε και κάλεσε τα κόμματα να πάρουν σαφή και ξεκάθαρη θέση.

«Θέλουμε ένα Πανεπιστήμιο χώρο εκπαίδευσης ή άντρο ανομίας, θέλουμε βιβλιοθήκη ή καταλήψεις;», διερωτήθηκε.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Διονύσης Καλαματιανός καταλόγισε στην κυβέρνηση καθεστωτική συμπεριφορά, υποστηρίζοντας ότι με τον αυταρχισμό και την αστυνομοκρατία, η κατάσταση ωθείται στα άκρα.

«Να μαζευτούν οι δυνάμεις καταστολής για να μην έχουμε χειρότερα», τόνισε και ευχήθηκε να επικρατήσει ψυχραιμία, σύνεση και λογική.

Ο Μανώλης Συντυχάκης από το ΚΚΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «έχει ξεπεράσει κάθε όριο αθλιότητας, προσπαθώντας να επιβάλει ένα κλίμα τρομοκρατίας στα Πανεπιστήμια».

Σημειώνεται πως από τα σημερινά επεισόδια ένας 20χρονος φοιτητής τραυματίστηκε από ευθεία βολή χειροβομβίδας κρότου-λάμψης των αστυνομικών δυνάμεων, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ