ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας για μνημόνια με Β. Μακεδονία: Θα έρθουν προς κύρωση όταν το εθνικό συμφέρον το επιτρέψει

Δένδιας για μνημόνια με Β. Μακεδονία: Θα έρθουν προς κύρωση όταν το εθνικό συμφέρον το επιτρέψει
Ο υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε πως «κάθε κυβέρνηση δικαιούται να κρίνει ποιος είναι αυτός ο κατάλληλος χρόνος για το εθνικό συμφέρον». INTIME NEWS / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία θα κυρωθούν στη Βουλή όταν το εθνικό συμφέρον και το πρόγραμμα της Βουλής το επιτρέψουν», ανέφερε την Παρασκευή από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Στο πλαίσιο σχετικής επίκαιρης ερώτησης του Γιώργου Καμίνη από το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής ο υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε πως «κάθε κυβέρνηση δικαιούται να κρίνει ποιος είναι αυτός ο κατάλληλος χρόνος για το εθνικό συμφέρον».

Σύμφωνα με τον κ. Δένδια «παραμένουν εκκρεμότητες, καθώς η Βόρεια Μακεδονία αν και έχει κάνει βήματα, υιοθετώντας το σύνολο των ευρωπαϊκών θέσεων έναντι της Τουρκίας, έχει αφήσει ζητήματα που αφορούν στα σχολικά βιβλία, τα εμπορικά σήματα». Σε αυτά προστίθεται η προσπάθεια της Βόρειας Μακεδονίας να εμφανιστεί ως διάδοχος του Μεγάλου Αλεξάνδρου αλλά και η αντιπαραγωγική στάση που τηρεί η αντιπολίτευση της γειτονικής χώρας.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Καμίνης υποστήριξε ότι «δεν περιποιεί τιμή στη χώρα η κωλυσιεργία που δείχνει στην ψήφιση των μνημονίων».

Στάθηκε στις ενστάσεις εντός της ΝΔ, λέγοντας ότι «βοά ο τόπος ότι πολλοί κυβερνητικοί βουλευτές διατηρούν μεγάλες επιφυλάξεις ως προς την θετική τους ψήφο» και στρεφόμενος στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είπε πως «ελπίζει να μπορεί η κυβερνητική πλειοψηφία να στηριχθεί στις ψήφους του».

Έσπευσε πάντως, να διευκρινίσει ότι δεν επιχειρεί να προκαταλάβει τη γενική θέση του κόμματος του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ