ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φ. Γεννηματά: Λέμε όχι στο νομοσχέδιο έκτρωμα (vid)

Φ. Γεννηματά: Λέμε όχι στο νομοσχέδιο έκτρωμα (vid)
EUROKINISSI/ ΣΤΟΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

“Κανένας δεν μπορεί να ξαναγράψει την ιστορία για να καλύψει την ανεπάρκεια του. Κοινωνικό κράτος δεν υπήρχε πριν από το ΠΑΣΟΚ”, ανέφερε η κ. Γεννηματά στην έναρξη της ομιλίας της στη Βουλή και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έλεγε επικίνδυνα ψεύδη ως αντιπολίτευση, ενώ είναι ανίκανη ως κυβέρνηση. “ Στήσατε ένα κόλπο γκρόσο”, είπε χαρακτηριστικά.

“Παραλάβατε μια χώρα που προσπαθούσε να σταθεί στα πόδια της και τα κάνατε μαντάρα. Η αποτυχία της κυβέρνησης έχει κριθεί από την πραγματικότητα και τις εξελίξεις. Η αξιολόγηση έπρεπε να έχει κλείσει από τον Οκτώβριο με λιγότερα μέτρα. Ο λογαριασμός για τους πολίτες μεγαλώνει, η οικονομία βυθίζεται, η ρευστότητα έχει πιάσει πάτο. Το κόστος των νέων μέτρων είναι περίπου 12,5 δις ευρώ. Τα ποσά είναι σκανδαλώδη”, ανέφερε και έκανε λόγο για φορολογική εξόντωση όσων επιμένουν να δημιουργούν σε αυτή τη χώρα.

“Στο φορολογικό οι επιβαρύνσεις φτάνουν στο 1,25 % του ΑΕΠ. Υποσχεθήκατε αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ, στη συνέχεια πήγατε στα 9.000 ευρώ. Τώρα έρχεστε να μας πείτε ότι είναι μεγάλη επιτυχία που έκλεισε στα 8.600 ευρώ.
Αυξήσατε το συντελεστή φορολογίας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ακολουθούν οι αυξήσεις των έμμεσων φόρων. Φόροι που επιβαρύνουν κυρίως τα χαμηλά και μεσαίa εισοδήματα”, είπε.

“Δεν είστε απλά ανίδεοι είστε και ανεπίδεκτοι μαθήσεως. Δεν μάθατε ότι ανάπτυξη και φοροτεχνική πολιτική δεν πάνε μαζί”, τόνισε και πρόσθεσε πως η δήθεν ασφαλιστική μεταρρύθμιση που ετοιμάζεται όλους αυτούς τους μήνες, “είναι ένα νομοσχέδιο έκτρωμα που έχει συναντήσει της αντίδραση όλης της κοινωνίας. Μόνο ο .κ Τσίπρας νιώθει ευχαριστημένος”.

Η κ. Γεννηματά έκανε λόγο για ομιλία ενός πανικόβλητου πρωθυπουργού απέναντι στην κοινωνική κατακραυγή, ωστόσο επεσήμανε ότι “Οι μάσκες έπεσαν και οι πολίτες που παραπλανήθηκαν επιστρέφουν στο χώρο τους”.
Έκανε λόγο για προβοκάτσια του κ. Τσίπρα όσον αφορά τις δηλώσεις του κ. Πιτέλα.

“Έχετε γίνει ο πιο πρόθυμος ευρωπαίος απέναντι στα αιτήματα των πιο συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης. Γονατίστε όσο θέλετε εσείς άλλα δε θα γονατίστε την Ελλάδα”, είπε απευθυνόμενη στον κ. Τσίπρα.

Στη συνέχεια μίλησε για μια σειρά ψεμάτων που έχει πει ο ΣΥΡΙΖΑ.

"Ψέμα 1ο: Επιβεβλημένη η παρέμβαση στο ασφαλιστικό. Δεν υπήρχε τέτοια ανάγκη. Όποιες αποκλίσεις ήταν διαχειρίσιμες. Το 2015 αρνηθήκατε να υλοποιήσετε τη μεταρρύθμιση αυτή. Οι Έλληνες πολίτες πληρώνουν το δικό σας λογαριασμό.

Ψέμα 2ο: Διασφαλίζονται οι συντάξεις. Μετά το 2018 επιφυλάσσετε και για αυτούς δυσάρεστες εκπλήξεις, είπε και έδωσε παραδείγματα με δημοσίους υπαλλήλους,

Ψέμα 3ο: Κατανέμονται δίκαια τα ασφαλιστικά βάρη. Η πραγματικότητα δείχνει ότι η αύξηση της φορολογίας παίρνει μεγάλες διαστάσεις.Ακόμα και οι εκπτώσεις που προβλέπονται έχουν μόνο προσωρινό χαρακτήρα.
Έκανε λόγο για σφαγή στους αγρότες λέγοντας ότι δεν θα μείνει τίποτα όρθιο στην ελληνική περιφέρεια και έκανε λόγο για αύξηση 167% των εισφορών. ”Το σύστημα οδηγείται σε αδιέξοδο”, σημείωσε.

Ψέμα 4ο: Προστατεύονται οι αδύναμοι. “Αντί να δώσετε τη 13η σύνταξη, κόβετε τις συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων”, είπε και πρόσθεσε πως κατατέθηκε τροπολογία από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη , η ποία θα γίνει δεκτή. Επιπλέον έκανε λόγο για εξόντωση των επαγγελματιών.

Ψέμα 5ο: Διασφαλίζεται το μέλλον του συστήματος . “Κάνετε το αντίθετο ακριβώς” σημείωσε και τόνισε πως έρχονται δυσμενέστερες παρεμβάσεις τα επόμενα χρόνια. “Το νομοσχέδιο αποτελεί ριζική αποδόμηση του συστήματος “.

“Ακόμα και αν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση , δεν δίνει βιώσιμη λύση για τη χώρα. Τα μέτρα δεν θα αποδώσουν και σε λίγους μήνες θα βρεθούμε ακριβώς στο ίδιο σημείο ανασφάλειας”, σημείωσε και πρόσθεσε:

“Θα είμαστε αρωγοί στο ζήτημα απομείωσης του χρέους. Ακούμε, όμως, ότι όποια συζήτηση για απιομείωση του χρέους, συνδέεται με τη δημιουργία ενός μηχανισμού επιτροπείας, δηλαδή το σχέδιο του κ. Σόιμπλε”.

“Εμείς λέμε όχι στο ασφαλιστικό, στο φορολογικό και τα υφεσιακά μέτρα και τη φτωχοποίηση και την ισοπέδωση που φέρνει η πολιτική σας”, κατέληξε".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ