ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Τελευταία ευκαιρία»: Η τουρκική Aksam αμφισβητεί την κυριαρχία ελληνικού νησιού

«Τελευταία ευκαιρία»: Η τουρκική Aksam αμφισβητεί την κυριαρχία ελληνικού νησιού
Ο τίτλος του προκλητικού δημοσιεύματος Screen Grab

Στο ρεπορτάζ με τίτλο «Τελευταία προειδοποίηση στον Έλληνα για Λωζάνη», η τουρκική εφημερίδα Aksam, δημοσιεύει εικόνες από άσκηση του ελληνικού στρατού, αλλά και στρατόπεδα στη Μυτιλήνη και σημειώνει ότι «οι ελληνικές ασκήσεις στο νησί μπορούν να ξεκινήσουν τη συζήτηση για την κυριαρχία».

Ειδικότερα, υπογραμμίζει πως «μετά την προειδοποίηση πως "δεν μπλοφάρουμε σχετικά με τη συζήτηση για το θέμα της κυριαρχίας των νησιών” αποκαλύφθηκαν οι εικόνες της στρατιωτικής άσκησης της Ελλάδας στη Μυτιλήνη».

Συνεχίζοντας, σημειώνει πως «η Μυτιλήνη απέχει από τις ακτές μας μόλις 5,5 χιλιόμετρα και έχει καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης», ενώ αναφέρεται και σε πηγές του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, οι οποίες τονίζουν πως «παρακολουθούν την κατάσταση από κοντά».

Η τουρκική εφημερίδα δημοσιεύει και δορυφορικές φωτογραφίες από τα στρατόπεδα στη Μυτιλήνη.

H τουρκική εφημερίδα δημοσιεύει δορυφορικές εικόνες από τα στρατόπεδα της Μυτιλήνης, επισημαίνοντας ότι στο νησί, το οποίο απέχει 5,5 χλμ. από την Τουρκία και έχει καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης, βρίσκονται μια μεραρχία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και οι κύριες μονάδες της, δύο συντάγματα πεζικού, επτά τάγματα πεζικού, ένα τάγμα ειδικής εθνοφρουράς, τρία τάγματα αρμάτων μάχης , τέσσερα τάγματα πυροβολικού και 1 τάγμα αντιαεροπορικής άμυνας.

Η Aksam κατηγορεί εξάλλου και την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την επίσκεψή της σε Σύμη και Χάλκη, όπου την είχαν υποδεχθεί, όπως αναφέρει, με στρατιωτική παρέλαση.

Το τουρκικό μέσο μιλά επίσης για «στρατιωτικοποίηση με βαριά όπλα σε Ρόδο, Κω, Ικαρία, Λειψούς, Χαλκη, Κάρπαθο, Καστελλόριζο και Σάμο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ