ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Κουτσούμπας: Τσακίζετε ό,τι έχει μείνει από λαϊκά δικαιώματα (vid)

Δ. Κουτσούμπας: Τσακίζετε ό,τι έχει μείνει από λαϊκά δικαιώματα (vid)
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Δεν θα νομιμοποιηθεί στο μυαλό του κόσμου το αντιλαϊκό νομοσχέδιο που προωθεί σήμερα προς ψήφιση η κυβέρνηση τόνισε από το βήμα της Βουλής ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έφερε εν μια νυκτί στην ολομέλεια το νομοσχέδιο - λαιμητόμο που το εργατικό κίνημα είχε χαρακτηρίσει αιτία πολέμου.

Μάλιστα σημείωσε ότι δεν είχε καν ζητηθεί από την κυβέρνηση να έχει ψηφιστεί το νομοσχέδιο πριν το Eurogroup αλλά αυτό που ήθελε το Μαξίμου ήταν να βάλει εκβιαστικά τη Βουλή να το "αβαντάρει".

Την κατηγόρησε επιπρόσθετα ότι δεν δίστασε μπροστά σε τίποτα προκειμένου να φέρει σε πέρας την αποστολή που της είχε αναθέσει το "μεγάλο κεφάλαιο" και ότι τσακίζει ο,τι έχει μείνει όρθιο από τα λαϊκά δικαιώματα.

Ο γγ του ΚΚΕ έκανε λόγο επίσης για προδιαγεγραμμένη πορεία της κυβέρνησης προς το τέταρτο μνημόνιο κυρίως μετά τις 24 Μαΐου.

"Αυτή είναι η υπόσχεση που έχετε δώσει και η συμφωνία που έχετε κάνει μαζί τους, προκειμένου να κρατηθείτε στην καρέκλα της καπιταλιστικής εξουσίας", ανέφερε.

Συμπλήρωσε: "Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι είστε πολύ καλοί μαθητές των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων, άξιοι συνεχιστές ότι πιο αντιδραστικού έζησε αυτός ο τόπος μέσα από τα κόμματα της δεξιάς νεοφιλελεύθερης διαχείρισης τύπου ΝΔ, όσο και ότι πιο σάπιου και διεφθαρμένου έφερε η σοσιαλδημοκρατία του ΠΑΣΟΚ τις προηγούμενες δεκαετίες και μας έφεραν στα σημερινά αδιέξοδα".

"Δε θα ξέρετε που να κρυφτείτε και εσείς και οι άλλοι που ψηφίσατε μαζί το τρίτο μνημόνιο και είστε στη λογική των λυκοσυμμαχιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης", είπε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.

"Η κοινωνική ασφάλιση είναι μια από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις των εργαζομένων. Αυτά τα δικαιώματα δεν χαρίζονται όλα αυτά σήμερα έχουν σε μεγάλο βαθμό διαλυθεί και απομένει το τελειωτικό χτύπημα με τη σημερινή ψηφοφορία", υπογράμμισε.

"Ο νόμος σας παγιοποιεί το αίτημα των μεγάλων συμφερόντων και της ΕΚΤ να τελειώνει ο κοινωνικός χαρακτήρας της ασφάλισης. Η κυβέρνηση σας ολοκληρώνει τη βρώμικη δουλειά που δεν πρόλαβαν να κάνουν οι προηγούμενες. Όλες αυτές τις μέρες η φρασεολογία των στελεχών σας είναι προκλητική. Λέτε ψέματα πως δε θα υπάρχουν μειώσεις στις συντάξεις. Τα μέτρα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που ο λαός αντιπάλεψε με τους αγώνες του, έρχονταν τώρα με τον πιο επιθετικό τρόπο", ανέφερε.

Καταλήγοντας ο κ. Κουτσούμπας έκανε λόγο για "κάλπικη αντιπαράθεση του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ" σχετικά "με το ποιος είναι ο λιγότερο επώδυνος τρόπος για τη νέα σφαγή του λαού: η νέα αύξηση της φοροαφαίμαξης ή νέα μείωση των κρατικών δαπανών για την κοινωνική πολιτική;".

Και πρόσθεσε: "Όσες ατάκες, όσες φραστικές κορώνες και αν ανταλλάξουν τις επόμενες ώρες ο κ. Τσίπρας με τον κ. Μητσοτάκη, δεν μπορούν να κρύψουν την βαθιά συμφωνία τους, στην πολιτική που σφαγιάζει το λαό για να ανακάμψουν τα κέρδη του κεφαλαίου".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ