ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα του Τάκη Θεοδωρικάκου στην Άγκυρα: η Ελλάδα θα υπερασπιστεί την εθνική της κυριαρχία

Μήνυμα του Τάκη Θεοδωρικάκου στην Άγκυρα: η Ελλάδα θα υπερασπιστεί την εθνική της κυριαρχία
Όπως είπε ο υπουργός, το τελευταίο 4μηνο καταγράφηκαν περισσότερα από 1.600 περιστατικά παράνομης μετανάστευσης από την Τουρκία ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Σαφές μήνυμα στην Άγκυρα ότι η Ελλάδα θα υπερασπιστεί την εθνική της κυριαρχία σε γη, θάλασσα και αέρα έστειλε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος πρόσφατα επισκέφθηκε τον Έβρο, ανέφερε πως το τελευταίο 4μηνο καταγράφηκαν περισσότερα από 1.600 περιστατικά παράνομης μετανάστευσης από την Τουρκία που αφορούσαν σε πάνω από 40.000 μετανάστες, τα οποία αντιμετωπίστηκαν από την ΕΛΑΣ σε συνεργασία με τον στρατό.

Σε ό,τι αφορά στο φράγμα στον Έβρο, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε πως έχουν καλυφθεί 37,5 χιλιόμετρα και θα κατασκευαστούν ακόμη περισσότερα με χρήματα τόσο από την ΕΕ όσο και από τον προϋπολογισμό.

Αναφερόμενος στο κλίμα που επικρατεί στην Αλεξανδρούπολη και τον Έβρο, είπε πως είναι κλίμα εθνικής ενότητας και αυτοπεποίθησης και στρεφόμενος προς την Τουρκία ανέφερε πως όσοι φαντασιώνονται νέες νίκες επί Βυζαντινών να γνωρίζουν ότι η υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας σε γη, θάλασσα και αέρα είναι απολυτή και συνειδητή απόφαση όλων των Ελλήνων.

Στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ο κ. Θεοδωρικάκος έκανε ειδική μνεία στην λεγόμενη πανεπιστημιακή αστυνομία, χαρακτηρίζοντας αυτονόητη υποχρέωση να μην επιτραπεί σε κάποιους να καταστρέφουν βιβλιοθήκες.

Επέμεινε ακόμη, ότι η αστυνομία θα φύγει από το ΑΠΘ όταν ο Πρύτανης βεβαιωθεί ότι δεν χρειάζεται εκεί.

«Η αστυνομία παραμένει για να προστατευθεί η βιβλιοθήκη», τόνισε και επεσήμανε την ανάγκη να πέσουν οι τόνο για την υπόθεση αυτή και να επικρατήσει ηρεμία γιατί τα παιδιά δίνουν και εξετάσεις την επόμενη εβδομάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ