ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Με βίντεο «θυμίζει» στον Αλέξη Τσίπρα τι συνέβαινε επί των ημερών του στο μεταναστευτικό

ΝΔ: Με βίντεο «θυμίζει» στον Αλέξη Τσίπρα τι συνέβαινε επί των ημερών του στο μεταναστευτικό
Ένα βίντεο δημοσιοποίησε η ΝΔ για το τι συνέβαινε επί των ημερών Τσίπρα σε νησιά του Αιγαίου με το μεταναστευτικό INTIME

Ένα βίντεο δημοσιοποίησε η ΝΔ με το οποίο «θυμίζει» στον Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή την επίσκεψή του στη Μυτιλήνη την Πέμπτη, τι συνέβαινε επί των ημερών του σε νησιά του Αιγαίου με το μεταναστευτικό. 

Νωρίτερα, ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κω την οποία επισκέφθηκε την Πέμπτη, αναφέρθηκε στη διαχείριση του μεταναστευτικού - προσφυγικού.

«Θέλω να μιλήσω για κάτι, για το οποίο δεν μου μιλήσατε καθόλου και χάρηκα πολύ γι’ αυτό. Εάν είχα έρθει πριν από δύο χρόνια στο νησί το πρώτο θέμα θα ήταν το προσφυγικό. Σήμερα δεν το ανέφερε κανείς. Ελπίζω και ο κ. Τσίπρας, ο οποίος επισκέπτεται σήμερα την Μυτιλήνη, να έχει την ίδια εμπειρία: ότι κανείς δεν θα του μιλήσει για το προσφυγικό γιατί, πολύ απλά, το πρόβλημα αυτό καταφέραμε να το λύσουμε», ήταν η δηκτική διατύπωση που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε: «Στείλαμε ένα μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι σε θέση, με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, να φυλάσσει αποτελεσματικά τα χερσαία και τα θαλάσσια σύνορά της. Και αυτή είναι μία πολύ σοβαρή αποστολή την οποία έχουμε αναλάβει, όχι μόνο για λογαριασμό της πατρίδας μας αλλά και για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο πρωθυπουργός προανέφερε, εξάλλου, πως «με τη δική σας βοήθεια, φυλάσσοντας τα σύνορά μας -μεγάλες ευχαριστίες στο Λιμενικό μας που κάνει μια σπουδαία δουλειά σε πολύ δύσκολες συνθήκες- με τη στήριξη της Ευρώπης, επιταχύνοντας τις διαδικασίες ασύλου, δημιουργώντας νέες δομές, εξασφαλίζοντας τον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ για τα πέντε νησιά τα οποία έχουν σήμερα δομές».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ