ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε διάταξη προεκλογικής μάχης: Περιοδείες Μητσοτάκη, εξορμήσεις υπουργών και βουλευτών

Σε διάταξη προεκλογικής μάχης: Περιοδείες Μητσοτάκη, εξορμήσεις υπουργών και βουλευτών
O πρωθυπουργός κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αστυπάλαια

Σε πρώτο πλάνο θέλει να φέρει το κυβερνητικό έργο το σχέδιο εξορμήσεων στην ελληνική επικράτεια που έχουν καταστρώσει Ηρώδου Αττικού και Πειραιώς, υλοποιώντας την οδηγία που έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόσο από το βήμα του 14ου Συνεδρίου όσο και κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Επικεφαλής της επιχείρησης εξωστρέφειας είναι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο καλεντάρι του πρωθυπουργού, μετά την επίσκεψη υψηλού συμβολισμού σε Κω, Ψέριμο αλλά και την ειδικού ενδιαφέροντος παρουσία στην Αστυπάλαια, είναι μαρκαρισμένες πολλές ημερομηνίες στις οποίες θα βρεθεί εκτός Μεγάρου Μαξίμου, περιοδεύοντας σε περιοχές οι οποίες αποτελούν «τοπόσημα» για την ολοκλήρωση κυβερνητικών δράσεων αλλά και για την παρουσίαση των νέων πρωτοβουλιών που απηχούν τις ανάγκες σε τοπικό και σε περιφερειακό επίπεδο.

Επομένως, σταθμοί αυτού του κύκλου επαφών αναμένεται να είναι η Μεσσηνία, στην οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε και πέρσι το καλοκαίρι, και απ’ όπου αναμένεται στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Συνεδρίου για το ΕΣΠΑ, να δώσει το στίγμα των κυβερνητικών πολιτικών.

Θα ακολουθήσει, κατά πληροφορίες, η Ροδόπη ενώ έμφαση θα δοθεί και στην απευθείας επικοινωνία με τον κόσμο στην μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, την Αττική.

Κομβικό ρόλο στο σχέδιο των περιοδειών, το οποίο θα ξεδιπλωθεί έως και λίγες ημέρες πριν από την διεξαγωγή της φετινής ΔΕΘ, θα έχουν οι μεικτές ομάδες δράσης, τις οποίες θα απαρτίζουν υπουργοί, βουλευτές και κομματικά στελέχη.

Τα καθήκοντα για τον καθορισμό των κλιμακίων όσο και για τον συντονισμό τους, καθώς επίσης για τον προγραμματισμό των περιοδειών έχουν ανατεθεί στον Γραμματέα του Κόμματος, Παύλο Μαρινάκη.

Κατά πληροφορίες, δρομολογείται η πρώτη δεκάδα των ταξιδιών σε περιοχές υψηλού ενδιαφέροντος.

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν το σχέδιο των περιοδειών να είναι διαρθρωμένο κατά τέτοιον τρόπο, που να προσομοιάζει με τον κύκλο των επαφών που διεξάγονται πριν από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Άλλωστε, η πρωθυπουργική οδηγία που φέρονται να έχουν λάβει οι υπουργοί, προβλέπει, εκτός από το χρονοδιάγραμμα τριμήνου, που θα διαρκέσει ο κύκλος εξωστρέφειας τον οποίο ανοίγει το κυβερνών κόμμα, την ενεργό συμμετοχή σε όλες τις κομματικές δράσεις που έχουν σχεδιαστεί.

Πρωταρχικός στόχος είναι να εξηγηθούν στους πολίτες τόσο τα κυβερνητικά πεπραγμένα, να καταγραφούν προβλήματα και δυσλειτουργίες, καθώς επίσης να αναπτυχθεί το σχέδιο για τη δεύτερη τετραετία.

«Το κεφάλι κάτω αλλά το φρόνημα ψηλά» είναι ο οδηγός για το επόμενο διάστημα που στελέχη του κόμματος θα οργώσουν την Ελλάδα.

Είχε αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την πρώτη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής που ανέδειξε το 14ο Συνέδριο του Κόμματος.

«Να γίνεται ένα καθημερινό υπόδειγμα δράσης για όλα τα μέλη του κόμματός μας. Μας περιμένει ένα δύσκολο αλλά όμορφο ταξίδι δίπλα σε κάθε Νεοδημοκράτη, σε κάθε φίλο του κόμματος αλλά και δίπλα σε κάθε πολίτη όπως ήταν το σύνθημα του συνεδρίου μας», ήταν η προτροπή του πρωθυπουργού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ