ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τραυματίστηκαν μέλη της ΛΑΕ από επίθεση της αστυνομίας

Τραυματίστηκαν μέλη της ΛΑΕ από επίθεση της αστυνομίας

Επίθεση από την αστυνομία στο μπλοκ της Λαϊκής Ενότητας, κατά τη διάρκεια των χθεσινών κινητοποιήσεων κατά της ψήφισης του ασφαλιστικού και του φορολογικού νομοσχεδίου.

Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν ο τραυματισμός δύο στελεχών της ΛΑΕ, της Σόφης Παπαδόγιαννη και του Βασίλη Μαρκίδη, οι οποίοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι.

Με ανακοίνωσή της η ΛΑΕ, ζητά την παραίτηση της κυβέρνησης και σημειώνει:

H παραδομένη κυβέρνηση Τσίπρα, τρομοκρατημένη από την οργισμένη ειρηνική κοσμοπλημμύρα του Συντάγματος ,εξαπέλυσε τα ΜΑΤ σε μια πρωτοφανή σε βαρβαρότητα τρομοκρατική επιχείρηση βίας και αίματος ενάντια σε ειρηνικούς διαδηλωτές. Τα ΜΑΤ, χτυπώντας αδιάκριτα στο ψαχνό και εξαπολύοντας δακρυγόνα και βομβίδες στο ειρηνικό πλήθος, χτύπησαν με δακρυγόνο στο κεφάλι την Σόφη Παπαδόγιαννη, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της ΛΑ.Ε, η οποία αιμόφυρτη οδηγήθηκε με ασθενοφόρο στο ΚΑΤ. Χτύπησαν και τραυμάτισαν, επίσης, τον Βασίλη Μακρίδη, στέλεχος της ΛΑ.Ε, που νοσηλεύεται και αυτός στο ΚΑΤ. Τραυμάτισαν, ακόμα, με εγκαύματα δυο νέους της ΛΑ.Ε και πολλούς/ες άλλους/ες πολίτες αγωνιστές/τριες. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της βίας, η οποία επαναφέρει σκοτεινές εποχές και ζητάμε την άμεση παραίτηση της και την άμεση απόσυρση του αντιασφαλιστικού εκτρώματος. Οι μέρες της κυβέρνησης των ΜΑΤ, της βίας και της μνημονιακής βαρβαρότητας είναι μετρημένες, όπως είναι λίγα τα ψωμιά και του μνημονιακού μπλοκ.

Η στάση της αστυνομίας κατά τα χθεσινά συλλαλητήρια πυροδότησαν την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος σε ανακοίνωσή του ζητά πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τις σημερινές ενέργειες των αστυνομικών δυνάμεων στη διαδήλωση στο Σύνταγμα και τη χρήση δακρυγόνων, η οποία οδήγησε και στον τραυματισμό διαδηλωτών, καθώς και στελεχών της ΛΑΕ», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του για τη στάση της αστυνομίας στη σημερινή διαδήλωση. Αναμένουμε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να διεξαγάγει εξονυχιστικό έλεγχο και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι». προσθέτει και σημειώνει πως «τα κρούσματα αστυνομικής βίας και η ασυλία όσων τα υποθάλπουν πρέπει να τελειώσει».

Λίγο αργότερα, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτης ανακοίνωσε ότι για το περιστατικό διατάχθηκε έρευνα από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, ενώ διενεργείται και προανάκριση και εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Κατά τη διάρκεια των σημερινών διαμαρτυριών στην Πλατεία Συντάγματος, έγινε περιορισμένη χρήση δακρυγόνων από την Ελληνική Αστυνομία.

Τραυματίστηκε ελαφρά μέλος πολιτικής κίνησης. Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν πρόκειται να ανεχθεί ενέργειες και πρακτικές πέραν των κανόνων που έχει καθορίσει».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ