ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης από Ξάνθη: Θα λυθεί το πρόβλημα των συμψηφισμών για τις επιχειρήσεις στην παραμεθόριο

Χατζηδάκης από Ξάνθη: Θα λυθεί το πρόβλημα των συμψηφισμών για τις επιχειρήσεις στην παραμεθόριο
Περιοδεία του Κ. Χατζηδάκη στην Ξάνθη Γραφείο Τύπου ΝΔ

Στην Ξάνθη βρέθηκε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης στο πλαίσιο της περιοδείας υψηλόβαθμων στελεχών και μελών της Νέας Δημοκρατίας, που έχει ως στόχο την προβολή του κυβερνητικού έργου και την επικοινωνία σε τοπικό επίπεδο.

Ο κ. Χατζηδάκης μαζί με τους βουλευτές, Ημαθίας Τάσο Μπαρτζώκα, Τρικάλων Αικατερίνη Παπακώστα – Παλιούρα, Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη καθώς και τον βουλευτή του Νομού Σπύρο Τσιλιγγίρη, είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν το κυβερνητικό έργο που υλοποιείται στην ευρύτερη περιοχή και να ακούσουν τους πολίτες.

Ο υπουργός και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο των Αβδήρων, τα θερμοκήπια Ερασμίου, είδαν τα έργα του φυσικού αερίου που εκτελούνται στην περιοχή, συνομίλησαν με διοίκηση και εργαζόμενους στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης της Περιφέρειας ΑΜΑΘ Παράρτημα Ξάνθης και παρακολούθησαν την εξέλιξη των εργασιών του υπό κατασκευή κέντρου πρόληψης πυρκαγιών και φυσικών φαινομένων, προστασίας της Παλιάς Πόλης και της περιαστικής περιοχής.

Ακόμα, πραγματοποιήθηκε Νομαρχιακή Συνέλευση της ΔΕΕΠ Ξάνθης υπό το συντονισμό του Προέδρου της Αλέξανδρου Ταμπουρατζή και με την παρουσία του Αναπληρωτή Γραμματέα Οργανωτικού Βορείου Ελλάδος Λυπηρίδη Γιώργο, καθώς και στελεχών από όλο τον νομό.

Γραφείο Τύπου ΝΔ

Ο Κωστής Χατζηδάκης, ανέφερε σε δηλώσεις του:

«Η ευρύτερη περιοχή αντιμετωπίζει το γνωστό πρόβλημα των συμψηφισμών σε σχέση με τις επιχειρήσεις που βρίσκονται σε παραμεθόριες περιοχές. Στις 31 Μαΐου, υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση που αντιμετωπίζει το θέμα. Το θέμα θα αντιμετωπιστεί μέσω μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας που από ότι με διαβεβαιώνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες θα ξεκινήσει την λειτουργία της εντός του μήνα και άμεσα θα μπορέσουν οι επιχειρήσεις να προχωρήσουν στους ανάλογους συμψηφισμούς. Γνωρίζω ότι απαιτήθηκε πολύς χρόνος να αντιμετωπιστεί το ιδιαίτερα ευαίσθητο αυτό θέμα τεχνικά και νομικά, ωστόσο πλέον μπορούμε να πούμε ότι το θέμα αντιμετωπίζεται οριστικά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ