ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Prorata: Μείζον πρόβλημα η ακρίβεια - Στις 6 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Prorata: Μείζον πρόβλημα η ακρίβεια - Στις 6 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ
Απογοήτευση από το αντιπολιτευτικό έργο και, μάλιστα, όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης AP Photo/Yorgos Karahalis

Η ακρίβεια αναδεικνύεται ως το μείζον πρόβλημα των πολιτών, με τη «ψαλίδα» μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ να διαμορφώνεται στις έξι μονάδες υπέρ του κυβερνώντος κόμματος στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Prorata.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύει η «Εφημερίδα των Συντακτών», στην εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 31% τον Μάιο του 2022, καταγράφοντας αύξηση μίας ποσοστιαίας μονάδας από τη μέτρηση του Απριλίου, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 25%, σημειώνοντας αύξηση μισής ποσοστιαίας μονάδας σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Τρίτη δύναμη αναδεικνύεται το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 12,5%, έναντι του 12% τον Απρίλιο.

Ακολουθούν το ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λύση με 3,5% και το ΜέΡΑ25 με ποσοστό 2,2%, κάτι που σημαίνει πως μένει εκτός του κοινοβουλίου. Τα ποσοστά και των τριών αυτών κομμάτων παραμένουν αμετάβλητα σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της εταιρείας.

Αξιοσημείωτο είναι το ποσοστό των «αναποφάσιστων/άκυρο/λευκό/δεν θα ψηφίσω» που συγκεντρώνει το 14%.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Απογοητευμένοι από κυβέρνηση και αντιπολίτευση

Στην ερώτηση «πόσο ικανοποιημένοι είστε από το κυβερνητικό έργο της ΝΔ, το 66% απαντά «όχι ιδιαίτερα/καθόλου», ενώ το 34% απαντά «απόλυτα/αρκετά».

Αυτό που είναι εντυπωσιακό, ωστόσο, είναι το γεγονός ότι οι πολίτες που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν πολύ πιο δυσαρεστημένοι από το αντιπολιτευτικό έργο και, μάλιστα, όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μέτρησης, «όχι ιδιαίτερα/καθόλου» ικανοποιημένοι από το αντιπολιτευτικό έργο του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε το 79%, από του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ το 82% και από αυτό του ΚΚΕ το 85%.

Παράλληλα, το 73% των πολιτών απάντησε πως δεν είναι ικανοποιημένοι από τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται η κυβέρνηση το μέγα πρόβλημα της ακρίβειας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ