ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ερώτηση 26 βουλευτών για την άμεση θωράκιση της αεράμυνας της χώρας

ΣΥΡΙΖΑ: Ερώτηση 26 βουλευτών για την άμεση θωράκιση της αεράμυνας της χώρας
Τα ερωτήματα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΙΝΤΙΜΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Την άμεση θωράκιση της αεράμυνας της χώρας για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων κινδύνων από τις πτήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών, ζητούν με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, 26 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη υποστηρίζουν ότι «προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι δεν έχει δημοσιοποιηθεί καμία πρόβλεψη για την απόκτηση μέσων που αποτελούν πολλαπλασιαστές ισχύος, τόσο στο επιχειρησιακό όσο και στο τακτικό πεδίο, επιλογή επιτελικά αναγκαία».

Όπως αναφέρουν, δεν προωθούνται προτάσεις αλλά ούτε καν ενημέρωση των αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής, για προγράμματα όπως αυτά των μη επανδρωμένων αεροσκαφών (Unmanned Aerial Vehicle – UAV) καθώς και πρόσκτησης drones, αλλά και συστημάτων αντι-drones, των οποίων μάλιστα το κόστος δεν είναι τόσο υψηλό ώστε να καθίσταται απαγορευτικό.

Με την ερώτηση τους καλούν την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να απαντήσει τόσο για το βαθμό ετοιμότητας της χώρας για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων κινδύνων από τις πτήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών όσο και για το κατά πόσο εξετάζεται η λύση των anti-drones ως αντιστάθμισμα στην τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ