ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέες απειλές και αμφισβήτηση Τσαβούσογλου για την κυριαρχία των νησιών στο Αιγαίο

Νέες απειλές και αμφισβήτηση Τσαβούσογλου για την κυριαρχία των νησιών στο Αιγαίο
Ο Τούρκος ΥΠΕΞ απείλησε αρχικά πως θα συζητηθεί η κυριαρχία των νησιών αν δεν αποστρατιωτικοποιηθούν (AP Photo/Michael Sohn)

Νέα επίθεση κατά της χώρας μας εξαπέλυσε σήμερα, Τρίτη, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, από τη Βόρεια Μακεδονία, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ απείλησε αρχικά πως θα συζητηθεί η κυριαρχία των νησιών, αν δεν αποστρατιωτικοποιηθούν.

«Aν η Ελλάδα δεν σταματήσει τις παραβιάσεις, τότε θα συζητηθεί το καθεστώς κυριαρχίας των νησιών, το οποίο είναι αμφισβητούμενο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια κατηγόρησε τη χώρα μας για «σύνδρομο κατωτερότητας», σημειώνοντας ότι καθημερινά οι Έλληνες πολιτικοί επιτίθενται στην Τουρκία.

«Εμείς έχουμε στείλει δύο επιστολές στο ΟΗΕ με τις θέσεις μας. Σε περίπτωση που η Ελλάδα συνεχίσει τις παραβιάσεις της σε νησιά με αποστρατικοποιημένο καθεστώς τότε επαναλαμβάνω πως θα συζητηθεί η κυριαρχία τους. Επειδή δεν μπορούν να μας απαντήσουν νομικά γίνονται ακόμα πιο νευρικοί, δίνουν βλακώδες απαντήσεις κάνουν δημαγωγία, και λένε ότι η Τουρκία θέλει να πάρει τα νησιά μας. Οι Έλληνες πολιτικοί έχουν κόμπλεξ κατωτερότητας», δήλωσε χαρακτηριστικά, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ακόμα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αναφέρθηκε ειρωνικά στις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και το υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια περί τουρκικής προκλητικότητας.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει η YeniSafak, ο Τσαβούσογλου είπε: «Είναι πολύ καλοί στο να κλαίνε ακόμα και στην πιο άδικη κατάσταση. Έρχονται και σε αγκαλιάζουν, όταν όμως γυρίζουν την πλάτη, διασπείρουν μίσος, ψέματα και συκοφαντίες. Αυτές δεν είναι συμπεριφορές που αρμόζουν στους πολιτικούς. Αν η Ελλάδα δεν απαντήσει ‘αντρίκια’ στις επιστολές που γράψαμε και δεν τερματίσει τις παραβιάσεις της, έχουμε ήδη ξεκινήσει συζητήσεις για την κυριαρχία των νησιών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ