ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Άπραγη και αμήχανη η κυβέρνηση απέναντι στο τσουνάμι ακρίβειας

ΠΑΣΟΚ: Άπραγη και αμήχανη η κυβέρνηση απέναντι στο τσουνάμι ακρίβειας
Η κυρία Γιαννακοπούλου τόνισε ότι «εδώ και τώρα είναι αναγκαία η λήψη γενναίων μέτρων που να στηρίζουν την κοινωνία απέναντι σε αυτό το τσουνάμι ακρίβειας που πλήττει το επίπεδο ζωής των πολιτών». INTIME NEWS / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νάντια Γιαννακοπούλου, με αφορμή την ακρίβεια.

Χαρακτηριστικά, η κυρία Γιαννακοπούλου αναφερόμενη στην ακρίβεια, είπε:

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα τα θέματα που μονοπωλούν το ενδιαφέρον των πολιτών και μέσων ενημέρωσης είναι η ακρίβεια, η ενεργειακή κρίση και ο πληθωρισμός. Το αυτοκίνητο από ένα βασικό και απαραίτητο εργαλείο δουλειάς τείνει να μετατραπεί σε είδος πολυτελείας. Ο πληθωρισμός ανεβαίνει σε επίπεδα ρεκόρ και ο κάθε Έλληνας το αισθάνεται καλά όταν πηγαίνει να ψωνίσει σε ένα μαγαζί, σε ένα σούπερ μαρκετ και βλέπει τα καταναλωτικά να αυξάνονται συνέχεια. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση η κυβέρνηση έχει μπλοκάρει, παραμένει άπρακτη και άτολμη να πάρει μέτρα. Ακόμα και τα όποια μέτρα έχει πάρει ανά διαστήματα, τα έχει πάρει με καθυστέρηση με αποτέλεσμα η ακρίβεια να " τα έχει φάει" εκ των προτέρων. Κοιτάει την εκρηκτική άνοδο της τιμής της βενζίνης και ο χρόνος περνάει δηλώνοντας ότι ΘΑ κάνουμε ανακοινώσεις, όταν ΘΑ είμαστε έτοιμοι. Δεν προχωράει σε τολμηρά μέτρα που μπορούν να δώσουν ανάσα, όπως η μείωση του φόρου καυσίμων και καταναλωτικών προϊόντων έστω πρώτης ανάγκης».

Η κυρία Γιαννακοπούλου τόνισε ότι «εδώ και τώρα είναι αναγκαία η λήψη γενναίων μέτρων που να στηρίζουν την κοινωνία απέναντι σε αυτό το τσουνάμι ακρίβειας που πλήττει το επίπεδο ζωής των πολιτών».

Τέλος, η ίδια αναφέρθηκε στην ερώτηση που είχε καταθέσει το ΠΑΣΟΚ σχετικά με τις αιτήσεις ιθαγένειας παιδιών δεύτερης γενιάς που εκκρεμούν.

«Θα ήθελα να επισημάνω ένα σημερινό δημοσίευμα της Καθημερινής, που είχε αφορμή απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών σε Ερώτηση του ΠΑΣΟΚ. Για την ιθαγένεια των παιδιών της δεύτερης γενιάς ο λόγος. Υπάρχουν αιτήσεις που εκκρεμούν από το 2017 και 2018 σε Αθήνα και Κεντρική Μακεδονία. Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει και οφείλεται στη δραματική υποστελέχωση των υπηρεσιών που ελπίζω να μην είναι πολιτική επιλογή. Θα αποδείξετε πως δεν είναι αν λύσετε το θέμα γρήγορα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ