ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρίνης: «Η χώρα είναι εγκλωβισμένη σε ένα σπιράλ ακρίβειας και ανατιμήσεων χωρίς τέλος»

Κατρίνης: «Η χώρα είναι εγκλωβισμένη σε ένα σπιράλ ακρίβειας και ανατιμήσεων χωρίς τέλος»
INTIME

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει κάθε πολίτης, κάθε ελληνική οικογένεια, κάθε επαγγελματίας, κάθε μικρή ή η μεσαία επιχείρηση σε αυτή τη χώρα είναι η ακρίβεια», είπε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στη Βουλή και πρόσθεσε ότι «η χώρα είναι εγκλωβισμένη σε ένα σπιράλ ακρίβειας και ανατιμήσεων χωρίς τέλος και η κυβέρνηση, αντί να αναζητά λύσεις, αναζητά δικαιολογίες, αρνείται και διστάζει να πάρει ουσιαστικά μέτρα».

Όπως είπε, η Ελλάδα έφτασε να έχει την τρίτη υψηλότερη τιμή στη βενζίνη στην Ευρώπη και την έβδομη υψηλότερη τιμή παγκοσμίως, ενώ ο πληθωρισμός στα τρόφιμα είναι 45% υψηλότερος στην Ελλάδα σε σχέση με αυτόν της Ευρωζώνης. Οι αυξήσεις στο ψωμί, στα γαλακτοκομικά, στο κρέας είναι μεγαλύτερες στη χώρα μας συγκριτικά με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. «Ο ενεργειακός πληθωρισμός στη χώρα μας είναι 50% υψηλότερος σε σχέση με την Ευρωζώνη. Το σύνολο των αυξήσεων στη χονδρεμπορική αγορά ρεύματος περνάει στους καταναλωτές. Μόνο στην Ελλάδα συμβαίνει αυτό. Η κυβέρνηση εξακολουθεί να στηρίζει τα δημόσια έσοδα στους έμμεσους φόρους, που πλήττουν τον πολίτη. Έμμεσους και υψηλούς φόρους στα καύσιμα, αλλά και στα τρόφιμα», είπε.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, ο Μιχάλης Κατρίνης επισήμανε ότι οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση έχουν τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος στο ΑΣΕΠ, στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και το Opengov.

«Το ΠΑΣΟΚ θέλει και πάλι να συνδεθεί με τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο. Το μήνυμα μας είναι η πλήρης και απόλυτη αποκομματικοποίηση στη δημόσια διοίκηση. Καμία πρόσληψη δεν θα γίνεται εκτός ΑΣΕΠ, ενώ θα περιοριστεί ο αριθμός των μετακλητών. Δε δεχόμαστε και δεν ανεχόμαστε να παραμένει το κράτος εργαλείο στα χέρια της εκτελεστικής και οικονομικής εξουσίας. Είναι ισχυρή μας δέσμευση ένα κράτος δικαίου, ισονομίας και ισοπολιτείας, ένα κράτος που διασφαλίζει τα δικαιώματα και θέτει τους κανόνες», κατέληξε ο κ. Κατρίνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ