ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Κάτω από τον πήχη πέρασε ο Τσίπρας

ΝΔ: Κάτω από τον πήχη πέρασε ο Τσίπρας

Χωρίς πολλές συζητήσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε χθες το βράδυ από τον Πρωθυπουργό για τα αποτελέσματα του Eurogroup.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ σύμφωνα με πληροφορίες άκουσε τον Αλέξη Τσίπρα να εκφράζει την ικανοποίησή του καθώς και τη βεβαιότητά του πως θα κλείσει άμεσα η αξιολόγηση, χωρίς ο ίδιος να τοποθετηθεί.

Στη ΝΔ πάντως έχοντας πλέον στα χέρια τους και την ανακοίνωση του Eurogroup επισημαίνουν πως η κυβέρνηση μέχρι τις 24 Μαΐου έχει ακόμα πολύ δουλειά να κάνει για να μπορέσει να λάβει το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης.

Συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη υπενθύμιζαν πως η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει άμεσα στο συμπληρωματικό πακέτο των έμμεσων φόρων και τις παρεμβάσεις της στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, να προχωρήσει στον προληπτικό μηχανισμό με τα πρόσθετα μέτρα, να ολοκληρώσει τη διευθέτηση των κόκκινων δανείων και να θεσμοθετήσει το ταμείο αποκρατικοποίησεων.

Όλα αυτά αν προστεθούν στο πακέτο των φορολογικών μέτρων που ψηφίστηκε την Κυριακή στη Βουλή, εκτιμούν πως θα επιβαρύνουν πολύ το λογαριασμό για τους πολίτες αλλά και το κλίμα για τον ΣΥΡΙΖΑ σε επίπεδο κοινωνίας. Όσον αφορά το χρέος , θέμα το οποίο είχε κάνει σημαία τις τελευταίες μέρες και ο Αλέξης Τσίπρας , στη ΝΔ τονίζουν πως η κυβέρνηση δεν κατάφερε να πάρει τίποτα ενώ δεν μπόρεσε να διασφαλίσει ούτε αυτά που είχαν σχεδόν συμφωνηθεί το 2012 επί ΝΔ και που συνέδεαν μέτρα μείωσης του χρέους με τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Μάλιστα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμαιναν με νόημα πως ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε να περάσει με ... άνεση από κάτω από τον πήχη που ο ίδιος είχε θέσει στην ομιλία του στη Βουλή όπου και είχε προβλέψει την εκκίνηση μιας ουσιαστικής συζήτησης για την ελάφρυνση του χρέους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ