ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διπλωματικές πηγές: «Αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία» τα προκλητικά τουρκικά δημοσιεύματα

Διπλωματικές πηγές: «Αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία» τα προκλητικά τουρκικά δημοσιεύματα
Το τελευταίο διάστημα ο τουρκικός Τύπος επιδίδεται στο δικό του επικοινωνιακό σόου, αλλά η Αθήνα τηρεί στάση νηφαλιότητας και αποφασιστικότητας INTIME

«Η ελληνική πλευρά αντιμετωπίζει με ψυχραιμία το θέμα» απαντούν διπλωματικές πηγές αναφερόμενες το μπαράζ των προκλητικών τουρκικών δημοσιευμάτων για την κυριαρχία των ελληνικών νησιών που είδαν την Κυριακή το φως της δημοσιότητας.

Το τελευταίο διάστημα ο τουρκικός Τύπος επιδίδεται στο δικό του επικοινωνιακό σόου, ακολουθώντας το δρόμο της έντασης που έχει χαράξει ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η κυβέρνησή του.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η φιλοκυβερνητική Milliyet, η οποία σήμερα γράφει πως η Τουρκία διεκδικεί 22 νησιά «με τη δύναμη της Λωζάννης».

Μάλιστα υποστηρίζει πως ορισμένα από τα νησιά που μπορεί να διεκδικήσει η Άγκυρα λόγω της στρατιωτικοποίησής τους είναι η Ρόδος, η Χίος και η Μυτιλήνη.

Με τη σειρά της, η Yeni Safak αναφέρει πως 22 από τα 23 νησιά είναι στρατιωτικοποιημένα και καθιστούν «απειλή για την Τουρκία».

Τονίζει δε, πως μόνο η Χάλκη είναι αποστρατιωτικοποιημένη.

Το εν λόγω δημοσίευμα υποστηρίζει, επίσης, πως η Τουρκία έχει την κυριαρχία εννέα νησιών (!) και ότι στην Ελλάδα δόθηκε μόνον το δικαίωμα χρήσης. Ανάμεσα στα εν λόγω νησιά είναι –όπως υποστηρίζει η τουρκική εφημερίδα- η Λήμνος, η Μυτιλήνη, η Σάμος, η Χίος, η Ικαρία και η Ρόδος.

Ο αντιπολιτευόμενος Τύπος, ωστόσο, εστιάζει στην οικονομική κρίση που ταλανίζει τη γειτονική χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πληθωρισμός στην Τουρκία έχει εκτιναχθεί στο 73% ενώ η τιμή της βενζίνης έχει αυξηθεί κατά 268% σε σχέση με πέρσι.

Διαβάστε επίσης: Συνθήκη της Λωζάννης: Τι ακριβώς έχουν υπογράψει Ελλάδα και Τουρκία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ