ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κύπρος: Την Τζούλι Φίσερ προτείνει ο Τζο Μπάιντεν για τη θέση της νέας πρέσβεως των ΗΠΑ

Κύπρος: Την Τζούλι Φίσερ προτείνει ο Τζο Μπάιντεν για τη θέση της νέας πρέσβεως των ΗΠΑ
Η Τζούλι Φίσερ είναι διπλωμάτης καριέρας που υπηρετεί ως Ειδική Απεσταλμένη των ΗΠΑ για τη Λευκορωσία με έδρα το Βίλνιους της Λιθουανίας @ U.S. Embassy in Belarus

Η Τζούλι Φίσερ, με προϋπηρεσία στην Λευκορωσία, είναι η εκλεκτή της κυβέρνησης Μπάιντεν για τη θέση της νέας πρέσβεως των Ηνωμένων Πολιτειών στην Κύπρο. Ο διορισμός της κ. Φίσερ θα πρέπει να επικυρωθεί από την Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας κατόπιν της συνηθισμένης ακροαματικής διαδικασίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, η Τζούλι Φίσερ είναι διπλωμάτης καριέρας που υπηρετεί ως Ειδική Απεσταλμένη των ΗΠΑ για τη Λευκορωσία με έδρα το Βίλνιους της Λιθουανίας.

Ο διορισμός της είχε επικυρωθεί το 2020 και σηματοδοτούσε την αναβάθμιση της διπλωματικής εκπροσώπησης της Ουάσινγκτον στην Λευκορωσία, καθώς οι ΗΠΑ είχαν να διορίσουν πρέσβη στη συγκεκριμένη χώρα από το 2008.

Επιπλέον, η κ. Φίσερ έχει υπηρετήσει στο παρελθόν ως αναπληρώτρια βοηθός υπουργός Εξωτερικών για τη Δυτική Ευρώπη και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο Γραφείο Ευρωπαϊκών και Ευρασιατικών Υποθέσεων, ενώ έχει διατελέσει και αναπληρώτρια μόνιμη αντιπρόσωπος της αποστολής των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ