ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στη συνέλευση του ΣΕΒ: Η αινιγματική δήλωση του πρωθυπουργού για τις εκλογές

Μητσοτάκης στη συνέλευση του ΣΕΒ: Η αινιγματική δήλωση του πρωθυπουργού για τις εκλογές
Λίγο πριν από το τέλος της συζήτησης που είχε με τον πρόεδρο του ΣΕΒ, Δημήτρη Παπαλεξόπουλο, ο πρωθυπουργός σχολίασε μια δήλωση του δημοσιογράφου, Παύλου Τσίμα, για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Το δικό του μήνυμα αναφορικά με τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών έστειλε από την ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Λίγο πριν από το τέλος της συζήτησης που είχε με τον πρόεδρο του ΣΕΒ, Δημήτρη Παπαλεξόπουλο, ο πρωθυπουργός σχολίασε μια δήλωση του δημοσιογράφου, Παύλου Τσίμα, ο οποίος και συντόνιζε τη συγκεκριμένη ενότητα, για το ενδεχόμενο μιας πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

«Ελπίζω, κύριε Πρωθυπουργέ, να εκτιμήσετε ότι δεν σας έκανα την ερώτηση που έχω στο μυαλό μου. Εάν κάνατε πρόωρες εκλογές, ποιος θα ήταν ο λόγος που θα σας έκανε να τις κάνετε; Δεν την έκανα την ερώτηση...», είπε ο δημοσιογράφος.

Και τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε:

«Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι αυτή είναι η τελευταία Γενική Συνέλευση η οποία γίνεται πριν από τις εθνικές εκλογές, οι οποίες προσδιορίζονται για την άνοιξη του 2023».

Κατά τα λοιπά, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την εκτίμηση ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ενισχυμένη εποπτεία αλλά και η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, οδηγούν τη χώρα μας εκτός ενός 12ετούς κύκλου πόνου και ταλαιπωρίας,

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνουν ανακοινώσεις - παρεμβάσεις στις τιμές των καυσίμων, αλλά επισήμανε πως αυτές δεν θα είναι οριζόντιες. Σε ό,τι αφορά τον πληθωρισμό, επισήμανε πως «είμαστε σε ένα περιβάλλον πληθωρισμού, που όμοιό του δεν έχουμε γνωρίσει εδώ και 40 χρόνια».

Ο κ. Μητσοτάκης, κατά την τοποθέτησή του στο ΣΕΒ, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μειωθούν περαιτέρω οι εργοδοτικές εισφορές στο άμεσο μέλλον, υπό την προϋπόθεση ύπαρξης του πρόσθετου δημοσιονομικού χώρου.

«Όταν θα δημιουργήσουμε πρόσθετο δημοσιονομικό χώρο, σε συνδυασμό βέβαια και με τις αναλύσεις που κάνουμε για το μέλλον του ασφαλιστικού μας συστήματος, η προτεραιότητα την οποία θα έθετα θα ήταν όντως η περαιτέρω μείωση των εργοδοτικών εισφορών. Θέλω να τονίσω ότι τα βήματα, τα οποία έχουν γίνει, δεν είναι αμελητέα», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ