Πλεύρης: Σήμερα το Δημόσιο κατέθεσε αγωγή κατά της Novartis
Αγωγή κατά της Novartis κατέθεσε σήμερα το ελληνικό δημόσιο, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.
«Σήμερα το ελληνικό δημόσιο κατέθεσε αγωγή κατά της Novartis ποσού 214 εκ. ευρώ για την ηθική βλάβη που έχει υποστεί το ελληνικό δημόσιο από τις πράξεις που η ίδια η εταιρεία έχει ομολογήσει στις ΗΠΑ και αφορούν στο χρηματισμό γιατρών» είπε ο κ. Πλεύρης.
Και συμπλήρωσε:
«Το ελληνικό δημόσιο επιφυλάσσεται με νεότερη αγωγή να διεκδικήσει την οποιαδήποτε ζημία έχει υποστεί και είμαστε ξεκάθαροι ότι θα εφαρμοστούν όλες οι κυρώσεις κατά της εταιρείας Novartis για τις παράνομες πρακτικές της».
Την κατάθεση αυτής της αγωγής είχε προαναγγείλει λίγο νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.
Ουκρανία: Νέα συνάντηση στις ΗΠΑ - Ο Γουίτκοφ ενημερώνει για την επαφή με Πούτιν
20:08
Κύπρος: Ανασχηματισμός στην κυβέρνηση Χριστοδουλίδη με αλλαγές σε πέντε κρίσιμα υπουργεία
19:59
Στη φυλακή οι γονείς για την κακοποίηση των οκτώ παιδιών τους στο Ηράκλειο Κρήτης
19:49
Πρέσβης των ΗΠΑ στην Τουρκία: «Τελειώνει η κρίση για τους F35 - Εγκαταλείπει τους S-400 η Άγκυρα»
19:40