ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Fuel Pass: «Κλείδωσε» η παρέμβαση – Την Τρίτη οι ανακοινώσεις

Fuel Pass: «Κλείδωσε» η παρέμβαση – Την Τρίτη οι ανακοινώσεις
Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME

«Κλείδωσε» η παρέμβαση για το νέο fuel pass, το οποίο έχει ως στόχο να ανακουφίσει τους πολίτες από την ακρίβεια στα καύσιμα.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τα ενεργειακά θέματα, με τη συμμετοχή των υπουργών Ενέργειας, Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης, κατά τη διάρκεια του οποίου τέθηκαν επί τάπητος όλα τα ενδεχόμενα ενίσχυσης των πολιτών.

Εκτός από το fuel pass, μέχρι την τελευταία στιγμή βρισκόταν στο «τραπέζι» των συζητήσεων και το ενδεχόμενο χορήγησης μιας ακόμη «επιταγής ακρίβειας», αντίστοιχης με αυτή που δόθηκε το Πάσχα.

Ανοιχτό παραμένει, επίσης, το ενδεχόμενο να υπάρξουν πρόσθετα μέτρα για τα νησιά.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου διευκρίνισε πως μετά τις επίσημες ανακοινώσεις θα ακολουθήσει εξειδίκευση των μέτρων από τους αρμόδιους υπουργούς στις 15:00.

Fuel Pass 2

Κατά πληροφορίες, το ποσό του επιδόματος για τη βενζίνη θα χορηγηθεί για ακόμα τρείς μήνες, Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο ενώ το ποσό θα αυξηθεί πάνω από τα 30 -50 ευρώ που προβλέπει ο πρώτος κύκλος του Fuel Pass με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ενδεχομένως θα ξεπεράσει και τα 60 ευρώ ανάλογα με το είδος του οχήματος και την περιοχή που βρίσκεται η κύρια κατοικία του καταναλωτή.

Παράλληλα θα διευρυνθεί ο αριθμός των δικαιούχων με την αναπροσαρμογή των εισοδηματικών κριτηρίων στα επίπεδα των 45.000 ευρώ, από 30.000 ευρώ που προβλέπει το Fuel Pass 1.

Για τη χορήγηση του επιδόματος θα ακολουθηθεί το υφιστάμενο μοντέλο.

Ειδικότερα τα φυσικά πρόσωπα και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα υποβάλλουν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα υπό την προϋπόθεση ότι πληρούν το νέο όριο για το οικογενειακό εισόδημα, έχουν στην κατοχή τους όχημα ή μοτοσυκλέτα-μοτοποδήλατο που είναι σε κυκλοφορία, είναι ασφαλισμένο και δεν οφείλουν γι' αυτό τέλη κυκλοφορίας.

Για την είσοδο στη πλατφόρμα που αναμένεται να ανοίξει αρχές Ιουλίου θα χρειάζονται τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet ενώ στην αίτηση θα πρέπει να συμπληρώσουν τα στοιχεία επικοινωνίας και ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ