ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών - Σκρέκας: Από σήμερα οι αιτήσεις - Πώς θα γίνει η αντικατάσταση

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών - Σκρέκας: Από σήμερα οι αιτήσεις - Πώς θα γίνει η αντικατάσταση
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας INTIME

Το μεσημέρι της Τρίτης αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για το πρόγραμμα αντικατάστασης παλιών ηλεκτροβόρων συσκευών, από το οποίο, όπως είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, αναμένεται να ωφεληθούν περισσότερα από 200.000 νοικοκυριά, τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να αντικαταστήσουν μέχρι τρεις παλιές συσκευές.

Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τρίτης, ο υπουργός διευκρίνισε, ότι οι συσκευές αυτές είναι ψυγεία, καταψύκτες και κλιματιστικά και οι ωφελούμενοι θα μπορούν να αντικαταστήσουν έως 2 κλιματιστικά και μια άλλη συσκευή της επιλογής τους ή έως 1 συσκευή κάθε είδους.

Η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει γύρω στις 4-5 το απόγευμα και σήμερα, Τρίτη 21 Ιουνίου, θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις όσοι έχουν ΑΦΜ που λήγει σε 1 και 2.

Αίτηση για την αντικατάσταση των συσκευών μπορούν να υποβάλουν όλοι, χωρίς αποκλεισμούς ή περιορισμούς, σε κάθε περίπτωση όμως θα υπάρξει μοριοδότηση, ανάλογα με το εισόδημα ή άλλα κοινωνικά κριτήρια.

Ο κ. Σκρέκας διευκρίνισε επίσης, πως ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να καταθέσει αίτηση για ένα σπίτι. Όταν επιλεγεί, θα λάβει ένα μήνυμα στο κινητό του, το οποίο θα περιέχει και τον αριθμό του εκπτωτικού κουπονιού.

Για όσους δεν επιλεγούν, θα παραμείνουν ως επιλαχόντες στην πλατφόρμα, ώστε στη συνέχεια και εφόσον καταστεί εφικτή η αύξηση του προϋπολογισμού, να επιλεγούν σε δεύτερο χρόνο.

Οι δικαιούχοι για τους οποίους θα εγκριθεί η αντικατάσταση συσκευών θα πρέπει να πάνε στη συνέχεια στο κατάστημα της επιλογής τους, το οποίο έχει την υποχρέωση να ελέγξει αν η συσκευή που πρέπει να αντικατασταθεί πληροί τις προϋποθέσεις και να φροντίσει για την ανακύκλωση της.

Σημειώνεται πάντως, ότι η αντικατάσταση των συσκευών θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, ενώ γύρω στον Νοέμβριο θα ακολουθήσει και ανάλογο πρόγραμμα που θα αφορά τους επαγγελματίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ