ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε εκλογική ετοιμότητα ο ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν τους εμπιστευόμαστε» - Το παρασκήνιο της Πολιτικής Γραμματείας

Ορίστηκε τριμελής Επιτροπή Ψηφοδελτίων, η οποία αποτελείται από την γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, τον αναπληρωτή της, Γιώργο Βασιλειάδη, και τον διευθυντή του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Μιχάλη Καλογήρου INTIME

«Ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία βρίσκεται σε εκλογική ετοιμότητα εδώ και καιρό. Τις τελευταίες εβδομάδες βρίσκεται σε πλήρη εκλογική ετοιμότητα για κάλπες στην πρώτη πιθανή ημερομηνία μετά το Δεκαπενταύγουστο», αναφέρει χαρακτηριστικώς στο CNN Greece μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, η οποία συνεδρίασε την Τρίτη σε κλίμα ενότητας, ενόψει πολιτικών εξελίξεων.

Ορίστηκε, εξάλλου, τριμελής Επιτροπή Ψηφοδελτίων, η οποία αποτελείται από την γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, τον αναπληρωτή της, Γιώργο Βασιλειάδη, και τον διευθυντή του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Μιχάλη Καλογήρου.

Φυσικά, ο ίδιος ο κ. Τσίπρας συνεχίζει τη βολιδοσκόπηση προσωπικοτήτων της ευρύτερης Αριστεράς και Κεντροαριστεράς.

Στόχος είναι να αποτυπωθεί στα ψηφοδέλτια της αξιωματικής αντιπολίτευσης η αμφίπλευρη διεύρυνση, που πιστοποιήθηκε με την είσοδο 110.000 νέων μελών πριν ένα μήνα περίπου.

Δόθηκαν, επίσης, χρεώσεις σε κάθε μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, εκτός από την γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Όλγα Γεροβασίλη, τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους- Γιάννης Ραγκούσης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Πάνος Σκουρλέτης-, τους τομεάρχες της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, οι οποίοι βεβαίως διατηρούν το χαρτοφυλάκιό τους και για το κόμμα, καθώς και τον διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Θανάση Θεοχαρόπουλο, και τον εκπρόσωπο Τύπου, Νάσο Ηλιόπουλο.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, για παράδειγμα, αναλαμβάνει την κυβερνητική πολιτική, η Ρένα Δούρου θα έχει αρμοδιότητες Περιβάλλοντος, Κλιματικής Κρίσης κι Ενεργειακής Πολιτικής, η Έφη Καλαμαρά, Παιδείας, η Χάρις Ματσούκα, Υγείας, η Αννέτα Καββαδία, Φεμινιστικής Πολιτικής κι ο Πάνος Λάμπρου, Δικαιωμάτων.

Αναλυτικώς οι χρεώσεις:

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΡΑΠΗ-ΜΠΕΛΩΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ ΕΦΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΟΛΓΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Κ.Ο.

ΔΟΥΡΟΥ ΡΕΝΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ- ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΟΥΣΗ ΜΑΓΚΥ ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΝΕΟΛΑΙΑ - ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑΣΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Κ.Ο

ΚΑΒΒΑΔΙΑ ΑΝΝΕΤΑ ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΑΛΑΜΑΡΑ ΕΦΗ ΠΑΙΔΕΙΑ

ΚΑΡΚΟΥΛΙΑ ΖΩΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ/ΜΕΛΟΣ ΟΓ

ΚΝΗΤΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ/ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

ΚΟΛΤΣΙΔΑ ΔΑΝΑΗ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΟΥΛΑΝΤΖΑ-ΔΙΕΘΝΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ

ΚΟΥΒΕΛΗ ΜΑΡΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ-ΘΕΣΜΟΙ

ΛΑΜΠΡΟΥ ΠΑΝΟΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΜΑΤΣΟΥΚΑ ΧΑΡΙΣ ΥΓΕΙΑ

ΜΠΙΣΤΗΣ ΝΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ-ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

ΞΑΝΘΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΥΓΕΙΑ

ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΛΙΖΑ ΕΡΓΑΣΙΑ/ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥ &ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ

ΠΑΠΠΑΣ ΝΙΚΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ,ΥΠΟΔΟΜΕΣ-ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

ΠΟΛΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ Κ’ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ

ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ/ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

ΡΗΓΑΣ ΠΑΝΟΣ ΑΜΥΝΑ

ΣΚΟΡΙΝΗΣ ΝΙΚΟΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ

ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ ΠΑΝΟΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

ΣΠΙΡΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ-ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΜΕΛΟΣ ΟΓ

ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

ΤΖΑΚΡΗ ΘΕΟΔΩΡΑ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ- ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

ΦΙΛΗΣ ΝΙΚΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑ

ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ ΑΛΕΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΠΕΚΕ- ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

ΦΩΤΙΟΥ ΘΕΑΝΩ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ-ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΧΑΡΙΤΣΗΣ ΑΛΕΞΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ-ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Σε ενωτικό κλίμα και η εσωκομματική αντιπολίτευση της Ομπρέλας

Σε ενωτικό κλίμα κινήθηκε και η εσωκομματική αντιπολίτευση της Ομπρέλας, η οποία πάντως πρότεινε τη διεύρυνση της Επιτροπής Ψηφοδελτίων, αφού θεωρεί πως τα τρία μέλη είναι πολύ λίγα για τον όγκο δουλειάς που απαιτείται.

Παραλλήλως, ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ να ανοίξει όλη την ατζέντα κι όχι μόνο τα ταυτοτικά ζητήματα, δίνοντας το παράδειγμα του προσφυγικού- μεταναστευτικού ως ζήτημα, στο οποίο το κόμμα θα όφειλε να επιμένει περισσότερο.

Όσον αφορά τα θέματα που άνοιξε ο κ. Τσίπρας, στην Κουμουνδούρου επισημαίνουν πως ζητήθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ορίσει από τώρα την ακριβή ημερομηνία των εκλογών το Σεπτέμβριο ως μέσο πίεσης, γιατί η χώρα δεν αντέχει την παράταση αυτής της αβεβαιότητας.

Ως προς το διορισμό υπηρεσιακού υπουργού Εσωτερικών και διακομματικής επιτροπής για τα ΜΜΕ «γιατί δεν τους έχουμε εμπιστοσύνη» και για την ενεργοποίηση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, «γιατί ο πρωθυπουργός μας κρατά στο πλήρες σκοτάδι, για όσα συμβαίνουν στα εθνικά μας θέματα».

Σε σχέση, επίσης, με την επίρριψη ευθύνης για πιθανές πρόωρες εκλογές στο ΣΥΡΙΖΑ και στην «τοξικότητά» του από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στην Κουμουνδούρου επισημαίνουν πως είναι υποκρισία να ισχυρίζεται κάτι τέτοιο ο πολιτικός, ο οποίος στήνει ειδικά δικαστήρια για τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Στο μεταξύ, συνεδριάζει σήμερα ύστερα από πολύ καιρό η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής, στις 17.00.

Υπενθυμίζουμε, ότι η προηγούμενη συνεδρίασή της στα μέσα Ιανουαρίου είχε ματαιωθεί, αφού τότε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πήρε την πρωτοβουλία να καταθέσει πρόταση μομφής σε βάρος της κυβέρνησης με αφορμή την κακοκαιρία «Ελπίδα».

Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας θα παραστεί στην 30ή τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, στο Μουσείο Μπενάκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ– ΠΣ θα συμμετάσχει, στις 11:20, σε συνομιλία με την δημοσιογράφο Στέλλα Γκαντώνα.

Την Πέμπτη, εξάλλου, ο κ. Τσίπρας θα βρεθεί για μια ακόμα φορά στην προπαρασκευαστική της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ σύνοδο των Ευρωσοσιαλιστών στις Βρυξέλλες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης