ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ σε Τσακαλώτο: Άκρως ρατσιστικό το σχόλιο για τα στελέχη μας - Ξεπέρασε σε χυδαιότητα τον Τσίπρα

ΝΔ σε Τσακαλώτο: Άκρως ρατσιστικό το σχόλιο για τα στελέχη μας - Ξεπέρασε σε χυδαιότητα τον Τσίπρα
«Αυτό που είπε καθαρά είναι ότι επιθυμεί ο ΣΥΡΙΖΑ να συγκυβερνήσει και με τον κ. Βαρουφάκη. Αν το μετάνιωσε ας το πει. Μάλλον θέλει να ξεχάσουμε το 2015», δήλωσε ο κ. Γαϊτάνης. ΙΝΤΙΜΕ

Το «γάντι» σήκωσε το απόγευμα της Τετάρτης η Νέα Δημοκρατία, απαντώντας στις επικρίσεις που είχε διατυπώσει νωρίτερα ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, καταλογίζοντας «μειωμένη αντιληπτική ικανότητα» στα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Τάσος Γαϊτάνης, σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «ο κ. Τσακαλώτος στην προσπάθειά του να δώσει αντιπολιτευτικά διαπιστευτήρια στον κ. Τσίπρα, τον ξεπέρασε σε χυδαιότητα, με ένα άκρως ρατσιστικό σχόλιο για τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας».

«Αυτό που είπε καθαρά είναι ότι επιθυμεί ο ΣΥΡΙΖΑ να συγκυβερνήσει και με τον κ. Βαρουφάκη. Αν το μετάνιωσε ας το πει. Μάλλον θέλει να ξεχάσουμε το 2015. Δυστυχώς για εκείνον, ευτυχώς για όλους μας, το θυμούνται οι πολίτες. Και είναι βέβαιο ότι δεν θέλουν να ξαναζήσουν τέτοιες μέρες, με τους ίδιους πρωταγωνιστές», σχολιάζει σχετικά ο κ. Γαϊτάνης.

Τι είχε δηλώσει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Νωρίτερα, την αντίδραση της ΝΔ στη δήλωσή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξανακυβερνούσε με τον Γιάνη Βαρουφάκη, σχολιάζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κάνοντας λόγο για «προπαγάνδα».

«Ήξερα ότι η αντιληπτική ικανότητα των στελεχών της ΝΔ είναι μειωμένη, ήξερα ότι θα κάνουν προπαγάνδα με οτιδήποτε. Αλλά αν δεν κατανοούν ότι η δημοκρατία σημαίνει να ακούς την λαϊκή ετυμηγορία, αν δεν κατανοούν ότι εμείς απευθύνουμε πρόσκληση σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις τότε δεν κατανοούν τι θα πει πολιτική», σημειώνει ο Ε. Τσακαλώτος, τονίζοντας ότι το κόμμα του έχει «σαφείς προγραμματικές δεσμεύσεις για τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών και καλεί όλες τις δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικές να τοποθετηθούν πάνω σε αυτές ανοιχτά και δημόσια».

«Δεν μιλήσαμε προνομιακά για κανέναν χώρο. Αυτό είναι σαφές. Η ΝΔ παρότι καταλαβαίνει τι λέμε προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα ότι γυρνάμε στο 2015 γιατί φοβάται την ανατροπή της από μια προοδευτική κυβέρνηση, όπως φοβούνται οι νεοφιλελεύθερες δυνάμεις σε όλη την Ευρώπη», υπογράμμισε.

«Αν ωστόσο συνεχίζουν να ψάχνουν για το ποιοι κατέστρεψαν τη χώρα, ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να ψάξει είτε στην κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, ή ακόμα και στη σημερινή κυβέρνηση που παλεύει με αξιώσεις να καταστρέψει πάλι τη συντριπτική κοινωνική πλειοψηφία», συνέχισε και έκλεισε, παραπέμποντας σε μια «μνημειώδη» ατάκα της Αλέκας Παπαρήγα: «Αν από όλα τα λεγόμενα μου εσείς καταλάβατε αυτό, ειλικρινά σας συμπαρίσταμαι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ