ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Βίτσας: Ο δημοσιονομικός κόφτης δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί

Δ. Βίτσας: Ο δημοσιονομικός κόφτης δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί
EUROKINISSI

Τη βεβαιότητα ότι ο δημοσιονομικός κόφτης δεν θα χρησιμοποιηθεί εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, αναφερόμενος στη συμφωνία του Eurogroup.

Ο κ. Βίτσας, μιλώντας στο Σκάι είπε χαρακτηριστικά ότι “o δημοσιονομικός ‘‘κόφτης’’ είναι ένας μηχανισμός που δεν πρόκειται να αξιοποιηθεί” και τόνισε ότι “κάναμε μια προσπάθεια να μην υπάρχει σημαντική επιβάρυνση στους ‘‘πιο κάτω”.

Όσον αφορά την εξαίρεση των αμυντικών δαπανών από τη συμφωνία του Eurogroup για περικοπές, ο ίδιος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι οι δαπάνες δεν είναι μόνο όπλα και επεσήμανε την ανάγκη αποπληρωμής και εκσυγχρονισμού παλαιότερων εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι για την αναδιοργάνωση των ενόπλων δυνάμεων, ζητούμενο “δεν είναι συγχωνεύσεις και καταργήσεις (στρατοπέδων), έχουν ξαναγίνει κι άλλες”. Παραδέχτηκε ότι υπάρχουν σήμερα στρατόπεδα τα οποία δεν χρειάζεται να υπάρχουν, ωστόσο απέφυγε να κάνει λόγο για ενδεχόμενο κλείσιμό τους. Επιπλέον, διευκρίνισε ότι αυτή τη στιγμή δεν εξετάζεται μείωση της θητείας, καθώς δεν είναι αυτό το επίδικο, όπως είπε.

Σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει με την παραχώρηση των εγκαταστάσεων του beach volley στην Καλλιθέα για τη διεξαγωγή δικών, άφησε υπαινιγμούς κατά του Νίκου Παρασκευόπουλου για έλλειψη συνεννόησης.

“Πραγματικά χρειάζεται μια πολύ μεγαλύτερη συνεννόηση και συντονισμός πριν προχωρείς. Γιατί υπάρχει μια ανάγκη να βρεθούν μεγάλες αίθουσες, γιατί υπάρχουν δικές που τραβάνε σε μακρός (...) και δεν υπάρχει αίθουσα να γίνει η δική... Αυτή η ανάγκη για δεν πρέπει να μας κάνει να προχωράμε χωρίς να έχουμε την απαραίτητη συνεννόηση” δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως “τώρα με συνεννόηση με την περιφέρεια Αττικής θα λύσουμε το ζήτημα πάρα πολύ εύκολα”.

Σχολιάζοντας τις απειλές του ΤΕΕ περί διαγραφή βουλευτών που θα ψήφιζαν το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, ο κ. Βίτσας επιτέθηκε στον Γιώργο Στασινό, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “ο πρόεδρος του ΤΕΕ δεν έχει καταλάβει ότι έχει διαπράξει ποινικό αδίκημα, απειλή σε βουλευτές (σ.σ μηχανικούς επειδή ψήφισαν το φορολογικό και ασφαλιστικό ν/σ) δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα”.

Τέλος, σχετικά με την προσφυγική κρίση σημείωσε ότι το ΥΕΘΑ έχει ιεράρχηση προβλημάτων. “Άκουσα τον αρμόδιο υπουργό και συμφωνώ μαζί του ότι το επόμενο διάστημα η Ειδομένη θα εκκενωθεί”, είπε και πρόσθεσε ότι στην Ειδομένη έχουν αποχωρήσει 2.000 με 3.000 μετανάστες.

Όπως είπε, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το ζήτημα της διαχείριση της καθημερινότητας, με θέματα όπως αναθεώρηση των συμβάσεων με catering και σύναψης νέων συμβάσεων για να αντιμετωπιστούν οι ιδιαίτερες ανάγκες των μουσουλμάνων (κρέας χαλάλ).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ