ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το πόθεν έσχες του Κυριάκου Βελόπουλου

Το πόθεν έσχες του Κυριάκου Βελόπουλου
Τα εισοδήματα του προέδρου της Ελληνικής Λύσης ΙΝΤΙΜΕ/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δημοσιεύτηκε το πόθεν έσχες του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου. 

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης δηλώνει εισόδημα 295.162 ευρώ.

Οι καταθέσεις του ανέρχονται σε 558.180 ευρώ, με το μεγαλύτερο μέρος τους να βρίσκεται στην Deutsche Bank της Γερμανίας.

Ο κ. Βελόπουλος δηλώνει ένα οικόπεδο ιδιοκτησίας της συζύγου του και 3 Ι.Χ επιβατικά αυτοκίνητα εκ των οποίων 2 της τάξης των 2.000 κυβικών και ένα των 1.600 κυβικών.

Η συμμετοχή του σε επιχειρήσεις έχει αξία κοντά στις 12.000 ευρώ. Μαζί με την σύζυγό του οφείλουν περίπου 12.000 ευρώ υπόλοιπο από δάνεια 200.000 ευρώ συνολικά.

Δείτε εδώ τη δήλωση.

Οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των «300» της Βουλής και όλων των υπόχρεων, συνολικά 1068 ατόμων, αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Κοινοβουλίου.

Αξίζει ωστόσο, να σημειωθεί πως οι δηλώσεις πόθεν έσχες δεν έχουν ελεγχθεί ακόμη από τους ορκωτούς λογιστές.

Η Επιτροπή σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι «η δημοσίευση των δημοσιοποιούμενων στοιχείων στα ΜΜΕ επιτρέπεται υπό την προϋπόθεση ότι δημοσιεύεται ολόκληρο το περιεχόμενό τους. Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι επιτρεπτή η επιλεκτική δημοσιοποίηση ονομαστικών στοιχείων» βάση του νόμου 3213/2003.

Οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» των «300» της Βουλής καθώς και των λοιπών πολιτικών προσώπων, όπως οι ευρωβουλευτές, οι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί, οι περιφερειάρχες και οι δήμαρχοι, δημοσιοποιήθηκαν νωρίτερα από την Επιτροπή του Κοινοβουλίου που είναι αρμόδια για τον έλεγχο των ετήσιων δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ