ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτό είναι το «πόθεν έσχες» του Γιάνη Βαρουφάκη

Αυτό είναι το «πόθεν έσχες» του Γιάνη Βαρουφάκη
Τα εισοδήματα του προέδρου του ΜέΡΑ 25 ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIME

Ο γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης,  μαζί με τη σύζυγό του Δανάη δήλωσαν για το 2020 συνολικό εισόδημα 200.660 ευρώ.

Μαζί με τη σύζυγό του έχουν στην κατοχή τους 11 ακίνητα, εκ των οποίων τα 6 είναι βοσκότοποι/χερσαίες μη καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Το ζεύγος Βαρουφάκη διαθέτει 5 δίκυκλα, 3 ΙΧ και 2 ακόμη οχήματα.

Ακόμη, στις καταθέσεις του κ. Βαρουφάκη και της Δανάης Στράτου εμφανίζονται 153.381,13 ευρώ. Στο Πόθεν Έσχες εμφανίζεται ένα δάνειο με οφειλόμενο ποσό 10.425,82 ευρώ ενώ το ζεύγος έχει συμμετοχή σε 4 επιχειρήσεις.

Δείτε εδώ τη δήλωση

Οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των «300» της Βουλής και όλων των υπόχρεων, συνολικά 1068 ατόμων, αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Κοινοβουλίου.

Αξίζει ωστόσο, να σημειωθεί πως οι δηλώσεις πόθεν έσχες δεν έχουν ελεγχθεί ακόμη από τους ορκωτούς λογιστές.

Η Επιτροπή σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι «η δημοσίευση των δημοσιοποιούμενων στοιχείων στα ΜΜΕ επιτρέπεται υπό την προϋπόθεση ότι δημοσιεύεται ολόκληρο το περιεχόμενό τους. Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι επιτρεπτή η επιλεκτική δημοσιοποίηση ονομαστικών στοιχείων» βάση του νόμου 3213/2003.

Οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» των «300» της Βουλής καθώς και των λοιπών πολιτικών προσώπων, όπως οι ευρωβουλευτές, οι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί, οι περιφερειάρχες και οι δήμαρχοι, δημοσιοποιήθηκαν νωρίτερα από την Επιτροπή του Κοινοβουλίου που είναι αρμόδια για τον έλεγχο των ετήσιων δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ