ΠΟΛΙΤΙΚΗ

'Εμφαση στα προβλήματα της καθημερινότητας θα δώσει ο Κ. Μητσοτάκης

'Εμφαση στα προβλήματα της καθημερινότητας θα δώσει ο Κ. Μητσοτάκης
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Μεγάλη έμφαση στα προβλήματα της καθημερινότητας, πέραν αυτών της οικονομίας, θα δώσει το επόμενο διάστημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θέλοντας να αναδείξει, σύμφωνα με συνεργάτες του, τη συνολική ανικανότητα της κυβέρνησης.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα της παιδείας και σε αυτή τη λογική επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το 10ο ολοήμερο δημοτικό σχολείο στην Αργυρούπουλη, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει για μία ώρα με καθηγητές και μαθητές όπου και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ενώ άκουσε και την έντονη ανησυχία τους για το ενδεχόμενο κατάργησης του θεσμού των ολοήμερων σχολείων.

Σε δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε πως η κυβέρνηση της ΝΔ θα ενισχύσει το πρόγραμμα των ολοήμερων σχολείων κατηγορώντας το Υπουργείο πως προχωρά στην υποβάθμισή τους.

«Η υποβάθμιση του ολοήμερου σχολείου από το υπουργείο κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση, ενώ έχει και ταξικό πρόσημο αφού αποκλείει παιδιά ανέργων οικογενειών και δεν προωθεί δεξιότητες που χρειάζονται τα παιδιά», είπε ο κ. Μητσοτάκης συμπληρώνοντας πως «δεσμεύομαι ότι θα ενισχύσουμε το πρόγραμμα των ολοήμερων σχολείων ώστε να αποκτήσουν τα παιδιά, γνώσεις και δεξιότητες πρόσβασης στον πολιτισμό μας που τόσο χρήσιμες θα τους είναι από εδώ και στο εξής».

Ο κ. Μητσοτάκης το επόμενο διάστημα θα συνεχίσει τις επισκέψεις του και τις επαφές σε εργασιακούς χώρους, σχολεία και νοσοκομεία σε όλη τη χώρα καθώς θέλει να ενημερωθεί ο ίδιος από πρώτο χέρι για την κατάσταση που επικρατεί αλλά κυρίως να στείλει το μήνυμα πως βρίσκεται κοντά στους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα.

Την επόμενη εβδομάδα μάλιστα ο Πρόεδρος της ΝΔ θα μεταβεί στο Παρίσι όπου θα συναντηθεί μεταξύ άλλων με τον κ. Γκουρία αλλά και με έναν εκ των βασικών διεκδικητών για την προεδρεία της χώρας τον κ. Μακρόν.

Στη ΝΔ παρακολουθούν πολύ στενά τις εξελίξεις στα θέματα της οικονομίας ασκώντας έντονη κριτική στην κυβέρνηση την οποία και κατηγορούν πως προσπαθεί με επικοινωνιακούς χειρισμούς να ωραιοποιήσει μία πολύ αρνητική κατάσταση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωσή του, σχολιάζοντας τις αποφάσεις του Γιούρογκρουπ, έκανε λόγο για μια «κακόγουστη θεατρική παράσταση» που ανέβασε η κυβέρνηση επισημαίνοντας πως παρά τις «προκλητικές θριαμβολογίες» υπέγραψε ένα πολύ επώδυνο τέταρτο συμπληρωματικό μνημόνιο.

Μάλιστα, υποστήριξε πως τα μέτρα των 5,4 δις δεν θα ήταν απαραίτητα αν δεν είχε συντελεστεί, με ευθύνη της κυβέρνησης, ο εκτροχιασμός της οικονομίας τους τελευταίους μήνες.

Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε και στους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης για το κάνοντας λόγο για μια « γενικόλογη, μπερδεμένη και υπό προϋποθέσεις ρύθμιση» που παραπέμπει τη συζήτηση στο μέλλον.

Την ίδια ώρα στη ΝΔ επισημαίνουν πως εξαιτίας της πολύμηνης καθυστέρησης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, η εσωτερική στάση πληρωμών διευρύνεται και διογκώνεται καθώς οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες ανήλθαν στα 5,6 δις ευρώ τον Μάρτιο του 2016, από 4,7 δις ευρώ τον Δεκέμβριο του 2015 και 3,1 δις ευρώ τον Δεκέμβριο του 2014, δηλαδή , αυξήθηκαν κατά 2,5 δις ευρώ ή κατά 81% από το τέλος του 2014!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ