ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διπλωματικές πηγές: Χτυπήθηκε κτήριο κοντά στο σπίτι υπαλλήλου της ελληνικής πρεσβείας στο Κίεβο

Διπλωματικές πηγές: Χτυπήθηκε κτήριο κοντά στο σπίτι υπαλλήλου της ελληνικής πρεσβείας στο Κίεβο
Φωτογραφία αρχείου από καταστροφές στο Κίεβο (AP Photo/Petros Giannakouris)

Κτήριο πλησίον της κατοικίας υπαλλήλου της ελληνικής πρεσβείας χτυπήθηκε το πρωί της Κυριακής κατά τη διάρκεια της πυραυλικής επίθεσης στο Κίεβο, όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές.

Ωστόσο, κατά τις ίδιες πηγές, το σύνολο των υπαλλήλων της πρεσβείας είναι καλά στην υγεία τους.

Οι Ρώσοι χτυπούν το Κίεβο

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα από νέα ρωσική επίθεση με πυραύλους κοντά στο κέντρο του Κιέβου, ενώ αρκετές εκρήξεις ακούγονται στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, μερικές ώρες πριν από την έναρξη της τριήμερούς συνόδου κορυφής των χωρών της G7 στη νότια Γερμανία, όπου θα συζητηθεί το θέμα της Ουκρανίας, και την ώρα που η Ρωσία σημειώνει προόδους στην κατάκτηση του Ντονμπάς.

Συγκρότημα κατοικιών κοντά στο κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας, το οποίο είχε γλιτώσει από ρωσικά πλήγματα από τις αρχές Ιουνίου, επλήγη νωρίς σήμερα το πρωί από νέο ρωσικό βομβαρδισμό, σημείωσαν δημοσιογράφοι του AFP αλλά και ο αρχηγός της αστυνομίας της Ουκρανίας Ιχόρ Κλιμένκο.

Τουλάχιστον 4 άνθρωποι έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο, δήλωνε λίγο νωρίτερα σε μήνυμά του στην εφαρμογή Telegram ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο, τονίζοντας ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που έχουν εγκλωβιστεί «στα ερείπια», γεγονός που σημαίνει ότι ο απολογισμός μπορεί να αυξηθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ