ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά - Γεωργιάδης προς ΣΥΡΙΖΑ: Είστε οι μεγαλύτεροι ψεύτες του πλανήτη

Κόντρα για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά - Γεωργιάδης προς ΣΥΡΙΖΑ: Είστε οι μεγαλύτεροι ψεύτες του πλανήτη
«Σταματήστε τα ψέματα. Σας βαρέθηκε ο κόσμος. Κοροϊδεύετε στα μούτρα τους εργαζόμενους», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης απευθυνόμενος προς την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ INTIME NEWS / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στην αντεπίθεση πέρασε την Τρίτη ο Άδωνις Γεωργιάδης και μετά τη σφοδρή κριτική που δέχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ για το καθεστώς των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, αποκάλεσε τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης «τους μεγαλύτερους ψεύτες του πλανήτη».

«Σταματήστε τα ψέματα. Σας βαρέθηκε ο κόσμος. Κοροϊδεύετε στα μούτρα τους εργαζόμενους», είπε και ανεβάζοντας περισσότερο τους τόνους πρόσθεσε:

«Είναι ντροπή να τα έχετε υπογράψει όλα, να έχετε συμφωνήσει στην απόλυση των εργαζόμενων και να έρχεστε σήμερα να κάνετε κριτική και να χύνετε κροκοδείλια δάκρυα. Είστε οπορτουνιστές. Να είστε ψεύτες αλλά όχι και τόσο. Είστε οι μεγαλύτεροι ψεύτες όλου του πλανήτη».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος διαδέχθηκε στο βήμα τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, ανέφερε ότι οι όροι σύμβασης παραχώρησης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και το πλαίσιο που καθορίζει το μέλλον των εργαζόμενων καθορίστηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και από τον τότε αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης Στέργιο Πιτσιόρλα.

«Αν θέλετε ενημέρωση για το καθεστώς των εργαζόμενων να φωνάξετε τον κ. Στέργιο Πιτσιόρλα που ήταν τότε αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης. Προσπαθείτε με ανοίκειο ύφος να κάνετε κριτική στον κ. Σταϊκούρα για κάτι που έχει υπογράψει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μην παίζετε με τον πόνο των εργατών. Η συμφωνία και ο διαγωνισμός έγινε με τους όρους που είχε συμφωνήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να σταματήσει τα ψέματα.

Νωρίτερα, ο Χρήστος Σταϊκούρας διερωτήθηκε που βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ τα σκάνδαλα, όταν ακόμη και η επιστημονική έκθεση της Βουλής δεν κάνει καμία αναφορά. Θύμισε ότι τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά είναι από το 2018 σε καθεστώς εκκαθάρισης και τόνισε ότι η επένδυση καθίσταται εμβληματική και βιώσιμη. Διαβεβαίωσε ακόμη, ότι η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για τους εργαζόμενους προκειμένου να διασφαλιστεί το εργασιακό τους μέλλον.

«Ενεργούμε με σχέδιο, όχι με τις οβιδιακές μεταλλάξεις του ΣΥΡΖΑ, προχωρούμε με σύνεση και ευθύνη. Χωρίς το λαϊκισμό της προηγούμενης κυβέρνησης», κατέληξε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αφήνει στον αέρα τους εργαζόμενους. «Η κυβέρνηση, μετά τον διαγωνισμό για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, έρχεται και νομοθετεί ένα ιδιαίτερα ευνοϊκό πλαίσιο για τον επενδυτή. Στην πραγματικότητα νομοθετεί μια λευκή επιταγή στον επενδυτή να πράξει ό,τι θέλει στην περιοχή», ανέφερε η Έφη Αχτσιόγλου και πρόσθεσε πως «ενώ δίνονται προνόμια στον νέο ιδιοκτήτη, δεν υπάρχει καμία δέσμευση για τη διατήρηση των θέσεων και των σχέσεων εργασίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ