ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δραγασάκης: Έχουμε πλέον δεσμευτικό οδικό χάρτη για το χρέος

Δραγασάκης: Έχουμε πλέον δεσμευτικό οδικό χάρτη για το χρέος

Αόριστη τοποθέτηση για το χρέος υπήρξε το 2012. Εμάς κάτι τέτοιο δεν μας ενδιέφερε. Πλέον πάμε σε δεσμευτικό "οδικό χάρτη"»,είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας απόψε στην τηλεόραση του Αlpha.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης εάν η ρύθμιση για το χρέος είναι καλή, θα δημιουργηθεί ένα θετικό σχετικό προηγούμενο και για άλλες χώρες στην Ευρώπη.

Πρόσθεσε επίσης η ρύθμιση του χρέους θα γίνει σε τρεις χρόνους, όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση του Eurogroup.

Σε ό,τι αφορά τον «μηχανισμό αυτόματης διόρθωσης», είπε ότι έχει ψηφιστεί νόμος από τη Βουλή ήδη από το 2012 και ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν ήταν δυνατόν να ψηφίσει προληπτικά μέτρα.

Παράλληλα, έκανε λόγο για δυνάμεις τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, που «επένδυσαν στην καταστροφή, προσδοκώντας εκλογές» και οι οποίες, όπως είπε, «διαψεύστηκαν».

«Είμαστε χώρα σε ανασυγκρότηση, όσο λιγότερους τόκους πληρώνουμε, τόσο περισσότερους πόρους θα έχουμε για ανάκαμψη», εξήγησε ο κ. Δραγασάκης.

Τόνισε ότι μετά από την αξιολόγηση θα συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την ανάκαμψη και την επάνοδο σε τροχιά ανάπτυξης και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι στις 24 Μαΐου θα επιτευχθεί μία συμφωνία «ίσως και καλύτερη από αυτήν που περιμένουμε»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ