ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλεύρης: Σε επιφυλακή για κορύφωση νέου κύματος πανδημίας

Πλεύρης: Σε επιφυλακή για κορύφωση νέου κύματος πανδημίας
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME

Σε επιφυλακή ενόψει κορύφωσης νέου κύματος της πανδημίας βρίσκεται η κυβέρνηση με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη να εκτιμά ότι το φθινόπωρο και ο χειμώνας μπορεί να είναι δύσκολοι.

«Παρακολουθούμε, τα κρούσματα ανεβαίνουν, περιμένουμε κορύφωση και αύξηση νοσηλειών... το βλέπουμε, θα υπάρξει και αύξηση των διασωληνώσεων», ανέφερε στη Βουλή ο Θάνος Πλεύρης και πρόσθεσε πως φαίνεται πως θα υπάρξουν λοιμώξεις και νοσηλείες, αλλά όχι πίεση στο σκληρό δείκτη των διασωληνώσεων.

«Υπάρχει παρακολούθηση. Υπάρχει ισχυρή σύσταση για τη μάσκα, λέμε στους πολίτες εκεί που είναι οι χώροι που έχει μεγαλύτερη επικινδυνότητα να χρησιμοποιείται η μάσκα», είπε. Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη που δέχθηκε κριτική από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ο κόσμος έχει εμβολιαστεί, έχει νοσήσει και τα αντιικά φάρμακα δείχνουν θετικό αποτύπωμα γι αυτό και γίνονται συνεχώς παραγγελίες. «Έτσι θα πορευτούμε. Το φθινόπωρο, ο χειμώνας μπορεί να είναι πιο δύσκολος, αντιλαμβανόμαστε ότι θα υπάρχει μια πίεση παραπάνω», είπε.

Απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων οριζόντων μέτρων, λέγοντας ότι δεν αποδίδουν και τάχθγκε υπέρ των στοχευμένων για την προστασία του πληθυσμού. Σε ότι αφορά στον εμβολιασμό είπε πως υπάρχει ένα κενό από ECDC για το πώς θα γίνει η εμβολιαστική κάλυψη από εδώ και πέρα.

«Κάθε χώρα κάνει τη δική της πολιτική. Υπάρχει ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60 και ευάλωτους. Ήδη έχουμε πρώτα στοιχεία από Αμερική, σε αυτές τις κατηγορίες πληθυσμού έχουν 48 φορές περισσότερες πιθανότητες να πάνε καλά σε σχέση με ανεμβολίαστους», ανέφερε.

Επανέλαβε ακόμη, ότι όσο διαρκεί η πανδημία, θα βρίσκονται σε αναστολή οι υγειονομικοί που δεν εμβολιάζονται, καθώς το μήνυμα είναι να εμβολιαστούν και να επιστρέψουν στην εργασία τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ