ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας στη Βουλή: Οι πολίτες θα σας επιβάλουν γρήγορα τη δική τους ρήτρα αναπροσαρμογής

Τσίπρας στη Βουλή: Οι πολίτες θα σας επιβάλουν γρήγορα τη δική τους ρήτρα αναπροσαρμογής
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας INTIME / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Από το βήμα της Βουλής τοποθετείται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας αναφορικά με την τροπολογία για τη ρήτρα αναπροσαρμογής.

Δείτε την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα:

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία κατηγόρησε την κυβέρνηση [ως λεηλατεί τη μεσαία τάξη και τους αδύναμους με την ακρίβεια για να έχει προεκλογική κάβα για ανεπαρκή επιδόματα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για πολιτική απάτη όσον αφορά την "εικονική" αφαίρεση της ρήτρας αναπροσαρμογής, ενώ ενσωματώνεται στους λογαριασμούς.

"Δεν υπάρχει ελεύθερη οικονομία όταν το κράτος κάνει πλάτες στα καρτέλ και την αισχροκέρδεια", πρόσθεσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Όσον αφορά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, ο κ. Τσίπρας αναρωτήθηκε αν είναι ικανοποιημένη η κυβέρνηση για το "Turkaegean" και που η Τουρκία παίρνει εκσυγχρονισμένα F- 16 κι όπλα από τη Σουηδία και τη Φινλανδία.

Σε σχέση, εξάλλου, με τις εκλογές παρατήρησε πως όποτε κι αν στήσει κάλπες ο κ. Μητσοτάκης, το πάρτι δέκα επιχειρηματικών ομίλων και τριών funds θα τελειώσει.

Η ομιλία Τσίπρα:

"Αισθάνομαι την ανάγκη να ξεκινήσω την παρέμβασή μου σήμερα με όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες στο μέτωπο των εθνικών μας θεμάτων.

Τα οποία, δυστυχώς, όποιος δεν κρύβεται πίσω από κορώνες επικοινωνίας, ή και πίσω από το δάχτυλό του, καταλαβαίνει ότι ενέχουν σοβαρούς κινδύνους.

Για την εθνική μας κυριαρχία.

Για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή.

Για τη διεθνή θέση της Ελλάδας.

Προφανώς και δεν θα επεκταθώ αναλυτικά πριν ολοκληρωθεί η Σύνοδος του ΝΑΤΟ και πριν υπάρξει επίσημη ενημέρωση για όσα εξελίσσονται στη Μαδρίτη και πριν υπάρξει μια επίσημη ενημέρωση, θέλω να πιστεύω, στα κόμματα της Βουλής.

Ωστόσο με την ευκαιρία της παρουσίας μου σήμερα στο βήμα της Ολομέλειας, δεν μπορώ παρά να μην εκφράσω την μεγάλη ανησυχία μας για τις εξελίξεις.

Και το λέω μετά λόγου γνώσεως.

Διότι, πρώτα από όλα, πριν λίγα λεπτά η Βοηθός Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν τον εκσυγχρονισμό των τουρκικών F16, τονίζοντας μάλιστα ότι «η ισχυροποίηση της άμυνας της Τουρκίας συμβάλλει σε μια ισχυρή άμυνα του ΝΑΤΟ».

Και δεύτερον, είμαστε εξαιρετικά ανήσυχοι, γιατί χτες μόλις, με τα άρθρα 7 και 8 (σημείο 7) του μνημονίου που υπέγραψαν με την Τουρκία, η Φινλανδία και η Σουηδία, υπό την ομπρέλα του ΝΑΤΟ,

δεσμεύονται ότι- χωρίς περιορισμούς και προϋποθέσεις- θα πουλάνε όπλα στην Τουρκία και θα στηρίζουν τη συμμετοχή της στην Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας της ΕΕ σήμερα και στο μέλλον, ανεξαρτήτως των τουρκικών ενεργειών στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο, την Κύπρο, τη Συρία και τη Λιβύη.

Είμαστε επίσης εξαιρετικά ανήσυχοι, γιατί η Τουρκία, χωρίς φυσικά να συμμετέχει στις κυρώσεις, αναβαθμίζει δραματικά το ρόλο και τη θέση της στα διεθνή δρώμενα μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τη στιγμή που κλιμακώνει τη ρητορική της έντασης και τις δημόσια εκφρασμένες αναθεωρητικές της βλέψεις στο Αιγαίο.

Είμαστε ανήσυχοι, γιατί μέσα σε αυτό το κλίμα παράνομων διεκδικήσεων η Τουρκία όχι μόνο δεν πιέζεται να επανέλθει στο δρόμο της διπλωματίας, αλλά καταφέρνει να επιβάλει και να κατοχυρώσει επισήμως στην Ευρωπαϊκή Ένωση τη λογική ενός Τουρκικού Αιγαίου.

Δηλαδή το εντελώς απαράδεκτο από κάθε άποψη εμπορικό σήμα Turkaegean, με ευρωπαϊκή σφραγίδα.

Ένα σήμα που επιχειρεί να οικειοποιηθεί όλο το Αιγαίο.

Είμαστε ανήσυχοι, γιατί ο πρόεδρος Ερντογάν, εκμεταλλευόμενος την, επιτρέψτε μου να πω, "επιλεκτική όραση και ευαισθησία των μεγάλων συμμάχων", προβάλλει συνεχώς νέες απαιτήσεις, επιχειρώντας να νομιμοποιήσει παράνομα σχέδια της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας.

Και είμαστε τέλος, ανήσυχοι ακόμη πιο πολύ, γιατί η ελληνική κυβέρνηση δεν δείχνει να είναι καθόλου ανήσυχη για όλα αυτά.

Και όχι μόνο δεν δείχνει να ανησυχεί αλλά δηλώνει και ικανοποιημένη.

Για ποιο πράγμα ακριβώς, από όλα τα παραπάνω είμαστε ικανοποιημένοι ;

Που αντί να καταθέσουμε ένσταση στην ΕΕ, αφήσαμε την Τουρκία να μονοπωλεί και επισήμως τον όρο Αιγαίο ;

Εσείς δεν ήσασταν που μας λέγατε το όνομά μας είναι η ψυχή μας ;

Και κοντέψατε να αναποδογυρίσετε το κόσμο για τη Βόρεια Μακεδονία ;

Μας κάνουν τα λιοντάρια και τους εθνικόφρονες, αλλά είναι δειλοί.

Ή μήπως είστε ικανοποιημένοι με το μνημόνιο Τουρκίας-Φιλανδίας- Σουηδίας ;

«Ικανοποιεί την Ελλάδα διότι δεν επηρεάζει τη χώρα και τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας»!!!!

Αυτό δήλωσαν επίσημες πηγές χθες.

Αλήθεια δεν επηρεάζει ;

Τι απέγιναν οι κορώνες για εμπάργκο όπλων στην Τουρκία ;

Πως ακριβώς θα μπορεί αύριο αυτή η κυβέρνηση που δηλώνει ικανοποιημένη από μια Συμφωνία, που δίνει τη δυνατότητα σε Σουηδία και Φιλανδία να άρουν το εμπάργκο και πουλάνε όπλα στην Τουρκία, αύριο να ζητήσει από τις ΗΠΑ να μην ικανοποιήσει τα τουρκικά αιτήματα για F16;

Που ήδη ανακοινώνουν ότι θα κάνουν.

Ή την Γερμανία να μη πουλήσει υποβρύχια ;

Ή την Ισπανία αεροπλανοφόρα ;

Πως θα στηρίξει το βέτο της Ελλάδας και της Κύπρου στην συμμετοχή της Τουρκίας στην Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας της ΕΕ ;

Αφού δηλώνουμε ικανοποιημένοι με τη στήριξη της Σουηδίας και της Φιλανδίας στη Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας ;

Πολύ φοβάμαι ότι η πλήρης υποταγή της εξωτερικής πολιτικής στις προπαγανδιστικές ανάγκες της προεκλογικής περιόδου, οδηγεί τον κ. Μητσοτάκη σε οδυνηρά για τα εθνικά μας συμφέροντα σφάλματα.

Γιατί με τη στάση του αυτή αποθρασύνει την Άγκυρα, ενώ δίνει το μήνυμα στους εταίρους μας ότι η Ελλάδα όχι μόνο δεν έχει πρόβλημα αλλά «ικανοποιείται» κιόλας με την παροχή στήριξης στην Τουρκία με αυτόν τον τρόπο.

Καλώ τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, έστω και τώρα, στο και πέντε, να υπερασπιστεί τα εθνικά μας συμφέροντα στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ που συνεχίζεται.

Σήμερα θα συναντηθεί με τη Σουηδή Πρωθυπουργό.

Σήμερα θα υπάρξουν συνομιλίες Μπάιντεν- Ερντογάν.

Να ξεκαθαρίσει ότι η Ελλάδα ζητά και απαιτεί στήριξη και δέσμευση των συμμάχων απέναντι στις προκλήσεις και τα επεκτατικά σχέδια του κ. Ερντογάν.

Ότι η χώρα μας θα βρεθεί αποφασιστικά απέναντι και θα αξιοποιήσει όλα τα διεθνή της όπλα, ώστε οι ΗΠΑ να μην εκσυγχρονίσουν και πουλήσουν F16 στην Τουρκία.

Να ξεκαθαρίσει με δυο λόγια ότι δεν είμαστε δεδομένοι.

Αλλά είμαστε αποφασισμένοι.

Και δεν έχω κανένα πρόβλημα να δηλώσω, ότι μια τέτοια πολιτική αποφασιστικής υπεράσπισης των εθνικών μας συμφερόντων, μέσα κι έξω από τη συμμαχία, θα την κρίνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όχι με κομματικά, αλλά με εθνικά κριτήρια.

Διαφορετικά, αν ο κ. Μητσοτάκης επιμείνει στη ΙΧ εξωτερική πολιτική που έχει επιλέξει, στην πολιτική του δεδομένου και ταυτόχρονα ικανοποιημένου συμμάχου όταν η Δύση υποχωρεί έναντι των Τουρκικών αξιώσεων, τότε θα φέρει ακέραια την ευθύνη για ό, τι ακολουθήσει.

Σε επικίνδυνο σημείο, όμως, δε βρισκόμαστε δυστυχώς μόνο για τα εθνικά μας θέματα.

Σε επικίνδυνο σημείο βρισκόμαστε και για την κοινωνία.

Και για τη δημοκρατία.

Η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο μιας επικίνδυνης δίνης.

Και όσο κι αν επικαλείται ο κύριος Μητσοτάκης τον υπαρκτό διεθνή χαρακτήρα των κρίσεων, δεν μπορεί καμιά μονοφωνία της προπαγάνδας να κρύψει την πολυφωνία των ευθυνών του.

Ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύεται στην πράξη ότι είναι ο χειρότερος διαχειριστής στη χειρότερη στιγμή.

Το δείχνει η τραγωδία της πανδημίας.

Το δείχνει το κύμα της ακρίβειας, που ούτε καν προέβλεψε.

Το δείχνει το διαλυμένο κράτος, στη παραμικρή επίθεση της φωτιάς το καλοκαίρι και η παράδοση στο παραμικρό χιονιά το χειμώνα.

Δυο στοιχεία χαρακτηρίζουν τη διαχείρισή του.

Η πρωτοφανής ανικανότητα, αναποτελεσματικότητα, καταστροφική επιπολαιότητα, σε όσα αφορούν την κοινωνία και τη χώρα.

Και η πανούργα, άκρως αποτελεσματική, ξεδιάντροπη θα έλεγα, προσκόλληση στην εξυπηρέτηση μεγάλων συμφερόντων αλλά και εκδουλεύσεων σε επιχειρηματικούς ομίλους και κομματικούς αξιωματούχους.

Το θέμα της συζήτησής μας σήμερα βεβαιώνει του λόγου το ασφαλές.

Κύριοι της κυβέρνησης, δεν πιστεύαμε ποτέ ότι εσείς θα αποφασίζατε να συγκρουστείτε με τα καρτέλ.

Αλλά ότι θα καταλήγατε τελικά να συγκρούεστε με όλους, για λογαριασμό των καρτέλ.

Ε και αυτό δε το περιμέναμε.

Με όλους όμως:

Την κοινωνία των πολιτών, τους φορείς της επιχειρηματικότητας, τους εκπροσώπους της αγοράς και των καταναλωτών, το Συνήγορο του Πολίτη, την αντιπολίτευση, ακόμα και τις ανεξάρτητες αρχές.

Ακόμα δηλαδή και αυτούς που οι ίδιοι διορίσατε.

Σε μια χώρα στην οποία σοβεί η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια, φτάσαμε στο σημείο η Επιτροπή Ανταγωνισμού και η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας να εκπέμπουν σήμα κινδύνου.

Ποιοι ;

Κόμη και αυτοί που εσείς διορίσατε.

Να δηλώνουν ότι δεν τους αφήνετε να κάνουν τη δουλειά τους.

Ότι τους αγνοείτε, τους παρακάμπτετε.

Να καταγγέλλει ο Πρόεδρος της ΡΑΕ ότι καταργούνται αποφάσεις της επιτροπής για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ Υποδομών

Να εξανίσταται που αποφασίσατε από το πουθενά να επιβαρύνετε με επιπλέον 300 εκατομμύρια τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Να αναφέρει ότι θα απευθυνθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να βάλει φραγμό στην απαξίωση της από την κυβέρνηση.

Τι καταστάσεις είναι αυτές;

Τι δικαιολογεί την εμμονή να συγκρούεστε με όλους, στο έδαφος μάλιστα μιας τέτοιας κοινωνικής κρίσης;

Η απάντηση είναι ξεκάθαρη.

Έχετε επιλέξει να κάνετε τους προστάτες των καρτέλ.

Έχετε επιλέξει ξανά, να συνταχθείτε με τις παρασιτικές μειοψηφίες, απέναντι στο κοινωνικό σύνολο.

Είστε εκεί μόνο και μόνο για να εγγυάστε ότι το παιχνίδι της αισχροκέρδειας, θα συνεχιστεί απρόσκοπτα, παρά την κοινωνική οργή.

Και είστε οι ενορχηστρωτές ακόμα μιας απάτης εις βάρος του ελληνικού λαού.

Απάτη λέω, διότι δεν υπάρχει άλλη λέξη στην πλούσια ελληνική γλώσσα για να περιγράψει αυτό που κάνετε με τη ρήτρα αναπροσαρμογής.

Έξι μήνες μας λέτε ότι δεν είναι παράνομη, ενώ οι ενώσεις των καταναλωτών προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη ακριβώς γι’ αυτό το λόγο.

Και ξαφνικά, έρχεστε σήμερα και την αφαιρείτε από τα τιμολόγια.

Τι έγινε;

Είστε μεγαλόψυχοι;

Όχι βέβαια.

Πολιτικοί Απατεώνες είστε !

Γιατί η ρήτρα που αφαιρείται εικονικά σήμερα από τους λογαριασμούς του καλοκαιριού, θα ενσωματωθεί στους κυμαινόμενους λογαριασμούς του φθινοπώρου.

Τη κρύβετε από τους λογαριασμούς, δε θα την αναγράφετε ως ρήτρα, αλλά θα συνεχίσετε να τη φορτώνετε στις τσέπες του καταναλωτή.

Παίζετε με τις αντοχές και την υπομονή νοικοκυριών και επιχειρήσεων, μόνο και μόνο για να στήσετε στο πόδι ένα αφήγημα προεκλογικό μπας και σας σωθείτε.

Και δεν είναι μόνο αυτό.

Αντί να δρομολογήσετε το πώς θα επιστραφούν τα υπερκέρδη στην κοινωνία, εσείς εξαντλείτε τη δημιουργικότητα σας στο πώς θα κρύψετε τα υπερκέρδη και θα την αφαιμάξετε ακόμα περισσότερο την κοινωνία.

Θυμηθήκατε τις αποζημιώσεις στη ΔΕΗ για τις μονάδες ντίζελ στα νησιά, μην τυχόν μειωθεί η κερδοφορία στο μαγαζί του κ. Στάσση.

Μη τυχόν και μειωθεί η κερδοφορία και χάσουν τα μερίσματα οι ιδιώτες μέτοχοι..

Από το 2004 καμία κυβέρνηση δεν ενεργοποίησε αυτή τη ρύθμιση.

Βρήκατε πάλι τρόπο να πάρετε 300 εκατομμύρια από τους πολίτες, αλλά τα 67 εκατομμύρια από την αγορά εξισορρόπησης ακόμα να τα επιστρέψετε, όπως καταγγέλλει και ο Πρόεδρος της ΡΑΕ.

Κύριοι της κυβέρνησης η ΔΕΗ ιδρύθηκε για να στηρίζει τους πολίτες όχι για να γίνουν οι πολίτες χορηγοί της.

Όχι για να πλουτίζουν τα funds και να ροκανίζουν δημόσιο χρήμα τα γαλάζια παιδιά που τοποθετήσατε.

Ξέρετε πόσο αυξήθηκαν οι αμοιβές της διοίκησης της ΔΕΗ επί των ημερών σας ;

215%

Χωρίς να υπολογίζουμε τα 16 εκ. ευρώ μπόνους από αγορά μετοχών της εταιρείας και απόδοσή τους στον εαυτό τους.

Έχουμε και έξοδα.

Έχουν ανέβει και οι τιμές των υλικών.

Πως θα χτίζουν βίλα στα νησιά του Αιγαίου ;

Αλλά τα μεγαλύτερα κορόιδα είστε εσείς, οι βουλευτές της ΝΔ.

Παίρνετε 5 χιλιάδες το μήνα και οι άλλοι παίρνουν 30.

Και εσείς τρώτε και το ξύλο στις περιφέρειες για χάρη τους.

Και τώρα που θα πάμε και σε εκλογές με απλή αναλογική, οι μισοί θα χάσετε και τις έδρες σας, για χάρη τους.

Γιατί εκεί οφείλεται μεγάλο μέρος του ενεργειακού πληθωρισμού.

Που είναι στην Ελλάδα στο 62%, ενώ στην υπόλοιπη ευρωζώνη είναι κατά μέσο όρο 39%.

Αυτή η διαφορά είναι η ακρίβεια Μητσοτάκη.

Και προέκυψε από συγκεκριμένα βήματα :

  • Εσείς αυξήσατε τα τιμολόγια της ΔΕΗ κατά 20% τον Σεπτέμβριο του 2019, ενώ είχε αυτή τη δυνατότητα να κρατήσει χαμηλά τις τιμές λόγω της δεσπόζουσας θέσης της στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας
  • Εσείς καλύψατε την αισχροκέρδεια το 2020, όταν διατηρήθηκαν οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, ενώ μπορούσε να τα μειώσει λόγω σημαντικής μείωσης του κόστους παραγωγής, πχ. τον Απρίλιο του 2020 η ΔΕΗ πουλούσε 110 ευρώ τη μεγαβατώρα στους καταναλωτές χαμηλής τάσης, ενώ την αγόραζε στα 28 ευρώ, (χονδρεμπορική), δηλαδή τέσσερις (4) φορές πάνω!
  • Δική σας απόφαση είναι η πρόσδεση της ηλεκτροπαραγωγής στην Ελλάδα στο φυσικό αέριο για δεκαετίες, πίσω από την πρόχειρη και κούφια εξαγγελία της απολιγνιτοποίησης όπου, κρύβεται η αντικατάσταση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ με μονάδες ακριβού ορυκτού αερίου ιδιωτών και όχι αντικατάσταση με ΑΠΕ.
  • Δική σας είναι η απόφαση να εγκαταλειφθεί η λιγνιτική παραγωγή εν μέσω κύματος ακρίβειας του Φυσικού Αερίου και αδυναμίας ανταπόκρισης του ηλεκτρικού συστήματος στην επαπειλούμενη διακοπή της τροφοδότησης της χώρας με αέριο από τη Ρωσία.
  • Δική σας η επιλογή να κάνετε επί ένα χρόνο πως δε βλέπετε τα υπερκέρδη. Ούτε καν τα αναγνωρίζατε. Αφήνοντας να θησαυρίζουν εις βάρος των πολιτών. Η ΔΕΗ και τέσσερις ιδιώτες. Εσχάτως μαθαίνουμε ότι τα ίδια υπερκέρδη 350 εκ έβγαλε και η ΔΕΠΑ.
  • Και φυσικά, δικά σας τα παχιά λόγια για την ενίσχυση της εγκατάστασης ΑΠΕ στη χώρα, αλλά η σχεδόν ανύπαρκτη στα έργα πολιτική σας αφού εδώ και 1,5 έτος, δεν έχει προκηρυχθεί ούτε ένας διαγωνισμός της ΡΑΕ για εκχώρηση τιμής.

    Εσείς δεν είστε που μας κατηγορούσατε για τα επιδόματα ;

    Μόνο που εμείς τότε δεν αποφασίζαμε μόνοι μας.

    Είχαμε τη τρόικα.

    Εσείς το κάνετε μόνοι σας.

    Και είναι άλλο να επιστρέφεις τη δημοσιονομική υπεραπόδοση κάθε χρόνο, όπως εμείς, στους πολίτες και άλλο να τους αφαιμάξεις σε περίοδο κρίσης για να μοιράσεις προεκλογικές παροχές και επιδόματα όταν έρθει η ώρα.

    Λέω πολλές φορές ότι η εποχή που ζούμε δεν είναι για τις χρεοκοπημένες ιδέες του νεοφιλελευθερισμού αλλά απαιτεί ισχυρή παρέμβαση του κράτους στην οικονομία.

    Φοβάμαι όμως ότι ούτε σε αυτό το πεδίο των ιδεών δε μπορούμε να αναμετρηθούμε.

    Θα ήθελα πραγματικά σήμερα, να είχα απέναντι μου πολιτικούς αντιπάλους που οι επιλογές τους να εμφορούνται από τις αξίες του φιλελευθερισμού.

    Ανθρώπους που υπερασπίζονται την ελεύθερη αγορά και γνωρίζουν τους κανόνες της εύρυθμης λειτουργίας της.

    Πραγματικά. Θα ήταν πολύ πιο γόνιμο, για την ίδια τη χώρα αν μπορούσαμε να συγκρίνουμε πολιτικά προγράμματα σε μια τέτοια βάση.

    Αλλά εσείς είστε κάτι άλλο.

    Δεν είστε ούτε φιλελεύθεροι, ούτε θιασώτες της ελεύθερης οικονομίας.

    Γιατί δεν υπάρχει ελεύθερη οικονομία όταν το κράτος κάνει πλάτες στα καρτέλ.

    Δεν υπάρχει φιλελευθερισμός, όταν τα μεγαλύτερα ΜΜΕ έχουν γίνει προπαγανδιστές της κυβερνητικής προπαγάνδας.

    Εσείς είστε περισσότερο αμοραλιστές παρά φιλελεύθεροι.

    Μια κυβέρνηση χωρίς αρχές.

    Χωρίς όραμα, χωρίς στρατηγικό προσανατολισμό για τη χώρα και την κοινωνία.

    Ένα κράμα συντηρητισμού και τυχοδιωκτισμού που έχει κάνει το κράτος λάφυρο.

    Που μοιράζει και μοιράζεται κρατικό χρήμα και υπηρετεί απαρέγκλιτα τις επιθυμίες μιας μικρής παρασιτικής ελίτ.

  • Γι’ αυτό λοιπόν ότι και να λέει η προπαγάνδα σας, ο χρόνος σας τελειώνει.

    Οι πολίτες θα σας επιβάλουν γρήγορα τη δική τους ρήτρα αναπροσαρμογής.

    Κοινωνικής και πολιτικής.

    Και η βασική μας δέσμευση.

    Μετά τις εκλογές το πάρτυ θα τελειώσει.

    Μετά τις εκλογές θα σταματήσουν να λεηλατούν το πλούτο και το βιος των νοικοκυριών δέκα επιχειρηματικοί όμιλοι και τρία μεγάλα φαντς.

    Προλάβετε λοιπόν όσο μπορείτε, όσο καιρός σας μένει, δε μένει και πολύς.

    Αλλά να θυμάστε :

    Ας είστε λίγο πιο προσεχτικοί.

    Γιατί τίποτα και κανένας δε θα ξεχαστεί".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ