ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για θάνατο Νικολακόπουλου: Πλήγμα για την επιστημονική έρευνα και τον πολιτικό διάλογο

Μητσοτάκης για θάνατο Νικολακόπουλου: Πλήγμα για την επιστημονική έρευνα και τον πολιτικό διάλογο
Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε στην οικογένεια του Ηλία Νικολακόπουλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω του twitter ΙΝΤΙΜΕ

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε στην οικογένεια του Ηλία Νικολακόπουλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω του twitter, λέγοντας ότι η απώλεια του αποτελεί πλήγμα για την επιστημονική έρευνα και τον σοβαρό πολιτικό διάλογο. 

Αναλυτικά η ανάρτηση του Πρωθυπουργού:

Η ξαφνική απώλεια του Ηλία Νικολακόπουλου αποτελεί πλήγμα για την επιστημονική έρευνα και τον σοβαρό πολιτικό διάλογο. Η δημόσια σφαίρα και η αναλυτική σκέψη στη χώρα μας χάνουν έναν από τους πιο συνεπείς και ευγενείς υπηρέτες τους. Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του.

Ο πολιτικός επιστήμονας και αναλυτής εκλογικών τάσεων και δημοσκοπήσεων Ηλίας Νικολακόπουλος πέθανε την Πέμπτη σε ηλικία 75 ετών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο ομότιμος Καθηγητής Εκλογικής Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών πέθανε αιφνιδίως από ανακοπή καρδιάς την ώρα που κολυμπούσε στη Σύρο.

Ο Ηλίας Νικολακόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη Λωζάννη. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη θεωρία των Πιθανότητων στο Πανεπιστήμιο του Παρισίου 6 και το 1984 αναγορεύθηκε διδάκτωρ του τμήματος νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το 1986 εξελέγη λέκτορας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών και το 2003 τακτικός καθηγητής.

Επί σειρά ετών συνεργαζόταν με κανάλια και αρθρογραφούσε στον Τύπο, ενώ ήταν πρόεδρος των Αρχείων Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ