ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απαγορεύεται η κυκλοφορία φορτηγών άνω των 3,5 τόνων απο το παράπλευρο οδικό δίκτυο

Απαγορεύεται η κυκλοφορία φορτηγών άνω των 3,5 τόνων απο το παράπλευρο οδικό δίκτυο
EUROKINISSI/ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

"Φρένο" στη διέλευση βαρέων οχημάτων από το παράπλευρο οδικό δίκτυο βάζει τροπολογία που ψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής με τον αρμόδιο υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη να διευκρινίζει ότι με το νέο καθεστώς οι οδηγοί βαρέων οχημάτων θα προμηθεύονται ειδική βινιέτα στα σύνορα, πληρώνοντας κατά την είσοδο τους στη χώρα.

Η ρύθμιση προκάλεσε αντιδράσεις στα κόμματα της αντιπολίτευσης, όχι τόσο για το περιεχόμενό της, αλλά για τον τρόπο που νομοθετεί η κυβέρνηση, φέρνοντας –όπως είπαν βουλευτές της- προς ψήφιση σημαντικά ζητήματα με τη μορφή τροπολογιών σε κυρώσεις συμβάσεων.

Ο Χρήστος Σπίρτζης υπερασπιζόμενος την τροπολογία που υπογράφει, ανέφερε πως «δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να πληρώνουμε εκατομμύρια ευρώ ως δημόσιο για τη συντήρηση του παράπλευρου οδικού δικτύου, από το οποίο διέρχονται ξένες νταλίκες... Το παράπλευρό δίκτυο είναι μόνον για τους πολίτες».

Η τροπολογία προβλέπει ακόμη τον καθορισμό κριτηρίων υπολογισμού της αναλογικής χρέωσης διοδίων.

Τη ρύθμιση στήριξαν με την ψήφο τους μόνον οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, καταψήφισαν η ΝΔ, το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων. Παρών δήλωσαν η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι. Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής απείχαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ