ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Βλέπουν ενεργοποίηση του «κόφτη» και μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις

ΝΔ: Βλέπουν ενεργοποίηση του «κόφτη» και μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις
EUROKINISSI/ ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Ενεργοποίηση του «κόφτη» και μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις το επόμενο διάστημα βλέπουν στη ΝΔ καθώς υποστηρίζουν πως η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν θα αποδώσει αλλά θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στα δημοσιονομικά αλλά και στην κοινωνία.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «επιβάλλει μέτρα 12 δις και πανηγυρίζει» επισημαίνοντας πως οι πολίτες βιώνουν και πληρώνουν τα ψέματα του Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο «η χώρα χρειάζεται πολιτικό κόφτη στο ψέμα» εκφράζοντας την εκτίμηση πως αυτό το ζητάει η πλειοψηφία των πολιτών και πως δεν θα αργήσει να γίνει.

Σύμφωνα με τη ΝΔ η δέσμευση για πρωτογενή πλεονάσματα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα δεν είναι εφικτή και θα οδηγήσουν σε ένα συνεχές μνημόνιο χωρίς καμία προοπτική ανάπτυξης της χώρας και της κοινωνίας. Μάλιστα τονίζουν πως η συζήτηση για το χρέος θα πρέπει να κινηθεί στη λογική της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής, σε χαμηλά επιτόκια και σε μετατροπή τους σε σταθερά επιτόκια. «Πρέπει να επικεντρωθούμε στην ουσία που είναι η σχέση χρέους με το ΑΕΠ. Να δώσουμε αναπτυξιακή δυναμική στην οικονομία για την οποία η κυβέρνηση αδιαφορεί» τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος επισημαίνοντας πως στο αποτέλεσμα του Eurogroup υπάρχει γενικόλογη και ασαφή αναφορά ενώ όπως είπε δεν ήταν η πρώτη φορά που τέθηκε στο τραπέζι το θέμα του χρέους.

Ο Εκπρόσωπος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως με δική της ευθύνη υπάρχει σοβαρή επιβάρυνση της βιωσιμότητας του χρέους καθώς ανέτρεψε την αναπτυξιακή πορεία της χώρας, φόρτωσε τη χώρα με νέα δανεικά για τις τράπεζες, ενώ πάγωσαν οι αποκρατικοποιήσεις.

Μάλιστα τόνισε πως η κυβέρνηση εγκατέλειψε πλήρως τις αρχικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τις οποίες εξαπατήθηκε, όπως είπε ο λαός. «Ζητούσε ευρωπαϊκή διάσκεψη, κούρεμα χρέους και διαγραφή χρέους. Τίποτα από αυτά δεν έκανε. Τώρα ανακαλύφθηκε το νέο άλλοθι. Οι αυταπάτες. Δεν υπήρχαν και δεν υπάρχουν. Ήταν όλα ψέματα, λαϊκισμός και δημαγωγία» είπε ο κ. Κουμουτσάκος ο οποίος και άσκησε κριτική και στους εταίρους για το γεγονός ότι αποδέχθηκαν αυτά τα μέτρα. Όσον αφορά το αίτημα για εκλογές ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε πως είναι στάση ευθύνης και υπαγορεύεται από τη συνολική απαράδεκτη κατάσταση που έχουν σύρει τη χώρα.

«Δεν αφορά μόνο τα δημοσιονομικά, αφορά την πραγματική οικονομία, την ασφάλεια, το προσφυγικό, την κατάσταση στην παιδεία. Είναι ανάγκη να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης. Όλα τα πρόσφατα δημοσκοπικά ευρήματα βρίσκουν μια πολύ βαθιά απαισιοδοξία. Δεν μπορεί μπροστά σε αυτή την κατάσταση να λες δεν μας ενδιαφέρει. Μας ενδιαφέρει να αλλάξει η κατάσταση αυτή που έχει οδηγήσει σε παραίτηση τη μεγάλη μερίδα των Ελλήνων» τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος ο εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε πως είναι ανάγκη προς όφελος της δημοκρατίας να υπάρξει άμεση διαλεύκανση των καταγγελιών Βγενόπουλου για τη δικαιοσύνη.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγο ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης με τον αρμόδιο Τομεάρχη Δικαιοσύνης κατέθεσε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά για τον κ. Πολάκη και κατά παντός υπευθύνου για το ΚΕΕΛΠΝΟ, όπως ενημέρωσε ο ίδιος στο λογαριασμό του στο twitter.

adonis

ΔΗΜΟΦΙΛΗ