ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προ ημερησίας στη Βουλή για κοινωνική πολιτική: Οι τοποθετήσεις Κατρίνη, Κουτσούμπα, Βελόπουλου

Προ ημερησίας στη Βουλή για κοινωνική πολιτική: Οι τοποθετήσεις Κατρίνη, Κουτσούμπα, Βελόπουλου
Οι επικεφαλής των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης τάχθηκαν υπέρ της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Επίθεση στην κυβέρνηση για την κοινωνική της πολιτική εξαπέλυσαν οι αρχηγοί των κομμάτων της ελάσονος αντιπολίτευσης, τασσόμενοι υπέρ της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

«Όσο πιο γρήγορα γίνουν οι εκλογές, τόσο το καλύτερο. Γιατί η χώρα χρειάζεται μια νέα αλλαγή, ένα νέο ξεκίνημα με το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστή», ανέφερε ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης, και αναφέρθηκε στις προγραμματικές προτάσεις του ΠΑΣΟΚ που περιλαμβάνουν -μεταξύ άλλων- μείωση των φόρων στα καύσιμα και στα βασικά είδη διατροφής, επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή της ενέργειας και άμεση αύξηση του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ.

«Η συντηρητική παράταξη δεν πιστεύει στην κοινωνική πολιτική, δεν πιστεύει στην ανάπτυξη του κοινωνικού κράτους», είπε και πρόσθεσε ότι η πολιτική της κυβέρνησης έχει ως κύριο στόχο τη στήριξη των μεγάλων και ισχυρών, οδηγεί στη διεύρυνση των ανισοτήτων και αφαιρεί δικαιώματα από τους εργαζόμενους ενώ υποβαθμίζει συστηματικά το κοινωνικό κράτος και τις υποδομές του.

«ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τσακώνονται για το ποιος θα πρωτοκαθίσει στην πρωθυπουργική καρέκλα», υποστήριξε από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και στράφηκε κατά ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Όπως είπε, η ΝΔ «πουλάει» την αντιλαϊκή πολιτική με κάθε κόστος ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ «βγάζει στο παζάρι» την εξασφάλιση της κοινωνικής συναίνεσης και το ΠΑΣΟΚ δείχνει την προθυμία του να στηρίξει την οποιανδήποτε εκ των δύο κυβέρνηση. Ο κ. Κουτσούμπας σχολίασε με αρκετή δόση ειρωνείας και την αποστροφή του πρωθυπουργού ότι με την ψηφιακή κάρτα ο εργαζόμενος δεν θα δουλεύει ουτε μια ώρα παραπάνω και πως αυτό είναι ο «νόμος του εργάτη», λέγοντας ότι «εκεί που μας χρωστούσανε μας πήραν και το βόδι».

«Εάν δεν μπορείτε να κυβερνήσετε, να πάτε σε εκλογές», είπε από πλευράς Ελληνικής Λύσης ο Κυριάκος Βελόπουλος και σχολίασε ότι η αντιπαράθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αλέξη Τσίπρα θυμίζει τα παιδάκια που τσακώνονται στην παραλία για το κουβαδάκι τους. Εκτίμησε δε ότι ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ θα οδηγηθούν «πισθάγκωνα σε μια συγκυβέρνηση εκτρωματικού Φρανκεστάιν πολιτικού τύπου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ