ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εθνική συναίνεση στα ζητήματα πολιτικής προστασίας ζήτησε ο Χρήστος Στυλιανίδης

Εθνική συναίνεση στα ζητήματα πολιτικής προστασίας ζήτησε ο Χρήστος Στυλιανίδης
Hot spot χαρακτήρισε την περιοχή της Μεσογείου ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας INTIME / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Εθνική συναίνεση στα ζητήματα πολιτικής προστασίας ζήτησε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης χαρακτηρίζοντας δύσκολη την αντιπυρική περίοδο, καθώς εκδηλώνονται περίπου 60 πυρκαγιές την ημέρα.

«Πιστεύω ότι και τα θέματα πολιτικής προστασίας, πρέπει να αποκτήσουν ένα χαρακτήρα εθνικής συναίνεσης. Δεν υπάρχει πολιτικό χρώμα», είπε στη Βουλή για να συμπληρώσει πως δεν ζητάει να σταματήσει η κριτική εκ μέρους της αντιπολίτευσης,

«Πυρκαγιές έχουμε και θα έχουμε. Ειδικά στην περιοχή της Μεσογείου που θα μπορούσα να τη χαρακτηρίσω hot spot», είπε και τόνισε πως ζητούμενο είναι πώς θα αντιμετωπιστούν. «Όταν πριν από λίγες ημέρες είπα ότι μας περιμένουν δύσκολες εβδομάδες, δεν ήταν μία προφητεία», ανέφερε ο κ. Στυλιανίδης, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση στα ΜΜΕ να είναι ιδιαίτερα προσεχτικά στην κάλυψη των πυρκαγιών και στη χρησιμοποίηση του όρου εκκένωση μιας περιοχής.

«Δεν γίνεται εκκένωση. Γίνεται προληπτική απομάκρυνση πολιτών και γι' αυτό το λέω, για να είμαστε προσεκτικοί και στα ΜΜΕ, κάνω έκκληση και στα ΜΜΕ να είμαστε πολύ αυστηροί και σε αυτό το θέμα», είπε σημειώνοντας ότι μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα. «Είμαστε σε μία δύσκολη αντιπυρική περίοδο, έχουμε περίπου 60 πυρκαγιές την ημέρα, εκτός από τις αστικές, αυτοί οι άνθρωποι έχουν καταφέρει να αντιμετωπίσουν μαζί με την ηγεσία σαν μία γροθιά, αυτή την κατάσταση», είπε για το Πυροσβεστικό Σώμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ