ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Κόντρα Συρίγου-Φίλη για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για το Φαρμακονήσι

Βουλή: Κόντρα Συρίγου-Φίλη για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για το Φαρμακονήσι
O υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος INTIME / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Άγρια κόντρα πυροδότησε κυβέρνησης - αντιπολίτευσης στη Βουλή η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τον θάνατο 11 μεταναστών στο Φαρμακονήσι, την οποία επικαλέστηκε ο Νίκος Φίλης για να δηλώσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει μέχρι τέλους την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Τα λεγόμενα Φίλη προκάλεσαν την αντίδραση του υφυπουργού Παιδείας Άγγελου Συρίγου που κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να σταματήσει την υπονόμευση της διεθνούς εικόνας της Ελλάδας.

«Σας παρακαλώ πολύ επειδή αυτά είναι θέματα που αφορούν στην διεθνή εικόνα της χώρας να είστε πιο προσεκτικός», είπε ο κ. Συρίγος με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να επικρίνει τον υφυπουργό γιατί δεν αναφέρθηκε στην απόφαση. «Δεν είπατε τίποτα για την απόφαση. Ντροπή σας να μιλάτε έτσι, είναι ντροπή», ανέφερε.

«Όσο διάβασα την απόφαση αναφέρει ότι δεν έγινε σωστή έρευνα. Ένα εξαιρετικά θλιβερό περιστατικό μη το μετατρέπετε με δικές σας ερμηνείες σε push backs», αντέτεινε ο Άγγελος Συρίγος.

«Καμία ερμηνεία. Σας ζητώ να το καταδικάσετε έστω και τώρα. Διασύρετε την Ελλάδα αυτό κάνετε, είναι ανάξια η χώρα τέτοιας κυβέρνησης», ανταπάντησε ο Νίκος Φίλης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ