ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Η προσπάθεια για την ασφάλεια των πολιτών είναι συνεχής και συστηματική

Θεοδωρικάκος: Η προσπάθεια για την ασφάλεια των πολιτών είναι συνεχής και συστηματική
ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ - Φωτογραφία αρχείου

Στις δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας κατά της εγκληματικότητας αναφέρεται σε ανάρτησή του σε κοινωνικά δίκτυα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Η προσπάθεια για την ασφάλεια των πολιτών είναι συνεχής και συστηματική. Μόνο την τελευταία εβδομάδα η ΕΛΑΣ πραγματοποίησε 1201 συλλήψεις παράνομων μεταναστών, 38 συλλήψεις διακινητών και 313 συλλήψεις για υποθέσεις ναρκωτικών. Συνεχίζουμε αποτελεσματικά!» γράφει χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος.

O υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε εκτεταμένα στο έργο της αστυνομίας για την πάταξη της εγκληματικότητας κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνέντευξής του στο MEGA.

«Μετά το τέλος της καραντίνας του κορωνοϊού αυξήθηκε η εγκληματικότητα και οι παράνομες πράξεις σε όλο τον κόσμο» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά, τονίζοντας παράλληλα:

«Δεν θα μπορούσε να συμβεί διαφορετικά και στην Ελλάδα».

Ωστόσο, όπως είχε επισημάνει, η παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας και στο κέντρο και στις γειτονιές της Αθήνας αλλά και σε ολόκληρη την Αττική έχει ενισχυθεί.

Ο ίδιος είχε αποκαλύψει πως καθημερινά 2.500 αστυνομικοί όλων των υπηρεσιών βρίσκονται στους δρόμους, δίπλα σε όλους τους πολίτες, σε όλες τις γειτονιές.

«Η πραγματικότητα είναι ότι η Ελληνική Αστυνομία κάνει με τον καλύτερο τρόπο τη δουλειά της, ανταποκρίνεται αποτελεσματικά και αυτό φάνηκε και το προηγούμενο Σάββατο» δήλωσε ο υπουργός, εκφράζοντας παράλληλα για άλλη μία φορά δημοσίως την ικανοποίησή του για τον τρόπο που αντέδρασαν οι δύο αστυνομικοί αλλά και ολόκληρη η ΕΛ.ΑΣ. στη συμπλοκή στα Κάτω Πατήσια.

«Οι αστυνομικοί συλλαμβάνει τους κακοποιούς όμως η Δικαιοσύνη τους αφήνει ελεύθερους» σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε πως από 1 Σεπτέμβρη μέχρι 30 Ιουνίου έχει μειωθεί κατά 30% η εγκληματικότητα, συγκριτικά με την ίδια εποχή πριν την καραντίνα του κορωνοϊού.

Αυξάνεται η νυχτερινή αμοιβή των αστυνομικών

Όπως είχε τονίσει κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης ο κ. Θεοδωρικάκος, «το επάγγελμα του αστυνομικού είναι χωρίς καμιά αμφιβολία ένα επικίνδυνο επάγγελμα. Έχουμε προχωρήσει από κοινού με το Υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με τα συνδικάτα των αστυνομικών, στη διαδικασία εκπόνησης μελέτης, προκειμένου μέσα στα επόμενα χρόνια να δούμε τι μπορεί να γίνει για να αναγνωριστεί και τυπικά το επάγγελμα του αστυνομικού ως επικίνδυνο».

Προς αυτή την κατεύθυνση, αυξάνεται η νυχτερινή αμοιβή των αστυνομικών με Κοινή Υπουργική Απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του υπουργού Οικονομικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ