ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τιμητική πολιτογράφηση του διακεκριμένου εθνομουσικολόγου Κρίστοφερ Κινγκ

Τιμητική πολιτογράφηση του διακεκριμένου εθνομουσικολόγου Κρίστοφερ Κινγκ
Τα τελευταία 10 χρόνια ο Κρίστοφερ Κινγκ αφιέρωσε την έρευνά του στο ελληνικό δημοτικό τραγούδι και ιδίως σε αυτό της Ηπείρου Facebook/politeiabookstore (Φωτογραφία αρχείου)

Την ελληνική ιθαγένεια απέκτησε τιμητικά ο Αμερικανός εθνομουσικολόγος Κρίστοφερ Κινγκ σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Κρίστοφερ Κινγκ έδωσε τον όρκο του Έλληνα πολίτη ενώπιον του γενικού γραμματέα Ιθαγένειας, Αθανάσιου Μπαλέρμπα, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

O Κρίστοφερ Κινγκ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην νοτιοδυτική Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών και σπούδασε φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Radford.

Διακεκριμένος εθνομουσικολόγος και βραβευμένος με Grammy παραγωγός, τα τελευταία δέκα χρόνια ο Κρίστοφερ Κινγκ αφιέρωσε την έρευνά του στο ελληνικό δημοτικό τραγούδι και ιδίως σε αυτό της Ηπείρου.

Το 2018 εξέδωσε το βιβλίο «Lament from Epirus: An Odyssey into Europe’s Old Surviving Folk Music», (Ηπειρώτικο Μοιρολόι: Οδοιπορικό στην αρχαιότερη δημώδη μουσική της Ευρώπης).

Το έργο του αποτελεί ταυτόχρονα ένα οδοιπορικό αλλά και μία συνοπτική ιστορία της περιοχής, μία ανθρωπολογική μελέτη των κατοίκων της.

O Κρίστοφερ Κινγκ μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ελλάδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ