ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης φορολογίας στο πετρέλαιο κίνησης

Σκουρλέτης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης φορολογίας στο πετρέλαιο κίνησης
EUROKINISSI

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης και στο πετρέλαιο κίνησης άφησε σήμερα, ο υπουργός Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, όπως έχει ήδη αποφασιστεί για την βενζίνη. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση στην τηλεόραση του Μega o υπουργός περιορίστηκε να απαντήσει. «Μέλλει να μάθουμε

Παράλληλα ο κ. Σκουρλέτης κατηγόρησε για «σαμποτάζ» σύσσωμη την αντιπολίτευση, προσθέτοντας ότι «και το ΠΑΣΟΚ και Το Ποτάμι κινούνται μαζί με τη ΝΔ στη νεοφιλελεύθερη λογική τύπου Μητσοτάκη». Πρόσθεσε μάλιστα ότι «δεν υπάρχουν σήμερα οι προϋποθέσεις για πολιτική διεύρυνση της κυβέρνησης». «Το ΠΑΣΟΚ αρνείται να κάνει στοιχειώδη αυτοκριτική, Το Ποτάμι είναι ένα άμορφο πράγμα, ενώ για την Ένωση Κεντρώων είπε ειρωνικά ‘‘τώρα τι να λέμε’’».

Ο υπουργός υποστήριξε ότι «η πλειοψηφία των πολιτών αισθάνεται σήμερα μεγαλύτερη σιγουριά από ότι πριν μια εβδομάδα και αυτό θα φανεί, πρόσθεσε, και από τις δημοσκοπήσεις που θα γίνουν μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης».

Επίσης ο υπουργός είπε πως το δημοψήφισμα του περασμένου καλοκαιριού βοήθησε να υπάρξει συμφωνία. «Θεωρώ σημαντική τη συμβολή στο τελικό αποτέλεσμα της συμφωνίας, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του "Όχι"», και πρόσθεσε: «Εάν δεν υπήρχε το "Όχι", να είστε βέβαιοι, ότι οι ακραίες ευρωπαϊκές δυνάμεις την δεδομένη στιγμή, θα είχαν επιχειρήσει να υλοποιήσουν το Grexit».

Αλλά όταν είδαν μία κυβέρνηση τον Ιανουάριο να βγαίνει και να έχει σχέσεις εμπιστοσύνης με την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Αυτό να επιβεβαιώνεται μετά από όλα όσα έχουν συμβεί, και στο δημοψήφισμα, τότε αποφάσισαν πως είναι αναγκασμένοι να μπουν σε μία συμφωνία», τόνισε ο υπουργός.

«Βοήθησε λοιπόν καταλυτικά, έπαιξε καταλυτικό ρόλο θετικό το "Όχι" στην επόμενη φάση», σχολίασε ο κ. Σκουρλέτης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ