ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Αυξημένες οι αφίξεις και οι εισπράξεις σε πολλές περιοχές της χώρας συγκριτικά με το 2019

Κικίλιας: Αυξημένες οι αφίξεις και οι εισπράξεις σε πολλές περιοχές της χώρας συγκριτικά με το 2019
ΙΝΤΙΜΕ

«Επιβεβαιώνεται ότι φέτος, μέχρι αυτή τη στιγμή, έχουμε μια εξαιρετική χρονιά. Δεν μπορώ πλέον να κρύψω τα στοιχεία τα οποία καταδεικνύουν ότι τόσο οι αφίξεις όσο και οι εισπράξεις από τον τουρισμό είναι αυξημένες σε πολλές περιοχές της χώρας ακόμα και σε σχέση με το 2019» ανέφερε την Τρίτη ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι παραμένουν τα πολλαπλά προβλήματα που προκαλεί η ενεργειακή κρίση, ο πληθωρισμός, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η πανδημία και επαναλαμβάνοντας ότι «ταμείο θα κάνουμε στο τέλος του 2022».

Ο υπουργός, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Real FM, τόνισε ότι οι επιτυχίες στον τουρισμό προϋποθέτουν πολύ σκληρή δουλειά το χειμώνα, η οποία έγινε και οι αυτές οι προσπάθειες αποδίδουν τώρα καρπούς, ενώ ευχαρίστησε τους επαγγελματίες του κλάδου για τις ποιοτικές και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που προσφέρουν στους επισκέπτες, αναβαθμίζοντας το τουριστικό προϊόν της χώρας.

Αναφορικά με τις αφίξεις Αμερικανών τουριστών οι οποίες έχουν αυξηθεί κατά 50% συγκριτικά με το 2019, υπογράμμισε ότι είναι αποτέλεσμα των ισχυρών σχέσεων Ελλάδας- ΗΠΑ, τις οποίες επισφράγισε ο πρωθυπουργός με το ταξίδι του στην Ουάσιγκτον, αλλά και συγκεκριμένης στρατηγικής που επέφερε τη συμφωνία με τις αμερικανικές αερογραμμές για 63 απευθείας πτήσεις την εβδομάδα από τις ΗΠΑ στο «Ελ. Βενιζέλος».

Ο κ. Κικίλιας επεσήμανε ότι η μεγάλη προσέλευση Αμερικανών ταξιδιωτών αλλά και οι επαφές που έγιναν με τις αγορές στις χώρες των Βαλκανίων- με αποτέλεσμα η Ελλάδα να είναι φέτος νούμερο 1 προορισμός για τους Ρουμάνους και τους Σέρβους τουρίστες- αντιστάθμισαν τις απώλειες από τη Ρωσία, την Ουκρανία και κυρίως από τη μεγάλη αγορά της Κίνας που παραμένει κλειστή λόγω της πανδημίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Θάσος η οποία είναι γεμάτη με Ρουμάνους ταξιδιώτες, ενώ η πληρότητα στο νησί το Πάσχα ήταν στο 90% και τώρα στο 100%.

Αναφορικά με την ανάκαμψη του τουρισμού στην Αττική και στην Αθήνα, ο Υπουργός τόνισε ότι αποτέλεσε το κύριο στοίχημα της πολιτικής που αναπτύχθηκε καθώς « η Αττική και η πρωτεύουσα αφορά το μισό ΑΕΠ της χώρας και από το 2008 έχει αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα, με επεισόδια σε πορείες, μετά με τα μνημόνια, με τους “αγανακτισμένους”. Η εικόνα της Αθηναϊκής Ριβιέρας με τις επενδύσεις που γίνονται, αλλά και του κέντρου της πόλης με όλα τα ξενοδοχεία και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος να είναι γεμάτα, είναι πράγματι εντυπωσιακή» δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ