ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για τη μη δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής στην υπόθεση Λοβέρδου

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για τη μη δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής στην υπόθεση Λοβέρδου
Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση η συγκεκριμένη απαλλακτική πρόταση στηρίζεται σε πρόδηλα νομικά και ουσιαστικά σφάλματα INTIME NEWS / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Ερώτηση προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Υγείας κατέθεσαν 42 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοβουλία του Παύλου Πολάκη σχετικά με τη μη δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής εκ μέρους του Δημοσίου στην ποινική υπόθεση του Ανδρέα Λοβέρδου για την υπόθεση Novartis.

Αφορμή σύμφωνα με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε η απαλλακτική πρόταση που υπέβαλε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών Μαρία Κάψου προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών για τον κ. Λοβέρδο, σχετικά με τις κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί στην υπόθεση Novartis.

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση η συγκεκριμένη απαλλακτική πρόταση στηρίζεται σε πρόδηλα νομικά και ουσιαστικά σφάλματα, παραλείψεις και ασάφειες, αβάσιμους και καινοφανείς συλλογισμούς, παραποίηση εγγράφων και εσφαλμένη εφαρμογή και ερμηνεία του νόμου. Μαζί με την ερώτηση μάλιστα, κατέθεσαν και σχετικό έγγραφο με το οποίο αποδεικνύονται οι ισχυρισμοί τους.

Τα ως άνω κατατέθηκαν στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών για να συσχετιστούν με την ποινική δικογραφία του Α. Λοβέρδου και ακολούθως γνωστοποιήθηκαν και στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επικαλούνται μάλιστα, δήλωση του Αλέξη Τσίπρα που αναφέρει ότι «εμείς θα σας πάμε μέχρι τέλους…η Δικαιοσύνη θα επιστρέψει».

Διαβάστε εδώ το πλήρες κείμενο της ερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ