ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεραμέως: Υλοποιείται το 100% των προεκλογικών μας υποσχέσεων

Κεραμέως: Υλοποιείται το 100% των προεκλογικών μας υποσχέσεων
Σύμφωνα με την υπουργό, αρχίζει η υλοποίηση του θεσμού της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας η οποία δεν θα λειτουργήσει σε όλα τα πανεπιστημία, αλλά όπου υπάρχει ανάγκη ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ/INTIME (Φωτογραφία αρχείου)

Το νομοσχέδιο για την Παιδεία που συζητείται από σήμερα στη Βουλή, μίλησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως

Όπως τόνισε, κωδικοποιεί ολόκληρη τη νομοθεσία για την Παιδεία και καταργεί διατάξεις που ισχύουν ακόμη κι από το 1930.

Όπως είπε χαρακτηριστικά στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, υπήρχαν διατάξεις που αναφέρονταν μέχρι και στον τέως βασιλιά.

Η κυρία Κεραμέως, είπε ακόμη ότι πλέον υλοποιείται το 100% των προεκλογικών υποσχέσεων της ΝΔ και πως για το εν λόγω νομοσχέδιο, δεν υπήρξαν αντιδράσεις στη Βουλή.

Σύμφωνα με την υπουργό, αρχίζει η υλοποίηση του θεσμού της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας η οποία δεν θα λειτουργήσει σε όλα τα πανεπιστημία, αλλά όπου υπάρχει ανάγκη.

Σημειώνεται πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στις 12:30 στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για το σχέδιο νόμου «Νέοι Ορίζοντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: Ενίσχυση της ποιότητας, της λειτουργικότητας και της σύνδεσης των ΑΕΙ με την κοινωνία».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αναδείξει το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα πανεπιστήμια ως τη «μητέρα» της ιδεολογικής μάχης που θα δοθεί τους επόμενους μήνες.

Θεωρείται αναμενόμενο ότι με την παρέμβαση του κατά την πρώτη ημέρα συζήτησης από την Ολομέλεια της Βουλής της μεταρρύθμισης που προωθείται από την κυβέρνηση θα δίνει έμφαση σε ένα από τα κεντρικά προεκλογικά διλήμματα: πρόοδος ή συντήρηση.

Οι πολιτικές για την παιδεία στο σύνολο τους, όπως περιγράφεται από συνομιλητές του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα αποτελέσουν και μια από τις κεντρικές διαχωριστικές γραμμές, στην πορεία έως τις επόμενες εθνικές κάλπες.

Είναι σαφές ότι ο πρωθυπουργός, υπεραμυνόμενος των θετικών συνεπειών που επιφέρουν – κατά την κυβέρνηση- στην τριτοβάθμια εκπαίδευση οι διατάξεις που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο «Νέοι Ορίζοντες», θα πετάξει το γάντι στον Αλέξη Τσίπρα και θα ζητήσει από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. να ξεκαθαρίσει τη θέση του κόμματος απέναντι στην τρέχουσα εικόνα στα πανεπιστήμια.

Από καιρό άλλωστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και με νωπά τα γεγονότα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, έχει προκαλέσει τον Αλέξη Τσίπρα να διαλέξει:

«Με τη γνώση και την ελευθερία ή με τις κουκούλες και τη βία; Βιβλιοθήκη ή βαριοπούλα».

Ο κ. Μητσοτάκης θα διαμηνύσει ότι τα πανεπιστήμια θα αποδοθούν ξανά στους πραγματικούς δικαιούχους τους, δηλαδή τους φοιτητές και καθηγητές, και πως:

«Αν κάποιοι θέλουν να ξαναμπούν με βαριοπούλες και να τα κάνουν γυαλιά καρφιά, η πολιτεία δεν θα το επιτρέψει. Και ότι αν αναζητούν αίμα και "ήρωες" επεισοδίων δεν θα τους βρουν σε συλλογικότητες με το αποκαλυπτικό όνομα "Ανομία"».

«Πάτημα» για την κριτική που θα ασκήσει ο πρωθυπουργός αναφορικά με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί και η προ ημερών τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα σε εκδήλωση “Νέοι ορίζοντες για τα Α.Ε.Ι.”, από την οποία, όπως δηκτικά σχολιαζόταν από την κυβέρνηση, αναδυόταν έντονα η «μυρωδιά της ναφθαλίνης».

«Υπερασπίζεται τη βαριοπούλα και την ανομία. Η κυβέρνηση υπερασπίζεται τη γνώση, την έρευνα, την ακαδημαϊκότητα, την προκοπή των Α.Ε.Ι. και της νεολαίας», αναμένεται να επισημάνει ο πρωθυπουργός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ